BARCELONA

Datos del Pueblo

Vilobi Del Penedes

Pueblo

Vilobi del Penedes

Municipio

Vilobi del Penedes / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1109

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, s/n

Código postal

08735

Teléfono

93-8978980

Fax

93-8978311

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilobi Del Penedes

Web de Interés

Història i Patrimoni Vilobí del Penedès

E-mail municipio

vilobi@diba.cat
 

Les primeres dades corresponen al s-XII, després de l'expulsió dels àrabs. Allà va florir una intensa vila mercantil i artesanal que celebrava diverses fires durant tot l'any.

El pitjor moment va ser durant els segles XIV i XV, la pesta del 1348 al 52 i les succesives guerres civils van empobrir la vila de tal manera que va costar molt iniciar la recuperació. No fou fins el segle XVI quan s'inicià el creixement, malgrat continuar amb els entrebancs de la Guerra dels Segadors, del 1640 al 1653 o la Guerra de Successió, del 1705 al 1714.

El municipi de Vilobí consta de diversos nuclis poblacionals i també d’un bon nombre de cases disseminades. El nucli més antic, possiblement construït des del s. XII, s’anomena La Plaça. En aquest barri destaca la Plaça Major i les antigues dependències de la casa consistorial, i les restes de l’antic castell.

Museu de geologia

No es d'estranyar que fos a Vilobí on naixès de forma gairebé espontània un museu de geologia. En pocs pobles del Penedès, la tradició i l'entorn geològic hi són tan adients.

Les pedreres antigues de guix del turó de Vilobí del Penedès són característiques per la forma de mitja lluna. Els pèlags van aparèixer com a conseqüència de l'activitat extractiva

Pèlags de Vilobí del Penedès

Pèlags

Les pedreres antigues de guix del turó de Vilobí del Penedès són característiques per la forma de mitja lluna. Els pèlags van aparèixer com a conseqüència de l'activitat extractiva, que a Vilobí es remunta a l'època romana, i de la concentració de les aigües d'escolament o freàtiques, que ha provocat la formació de masses d'aigua estable.

La Finca Can Mayol, amb més de 50 hectàrees de terrey, es la base per a la producció dels nostres vins.

Els veïnats de les Guixeres de Dalt (334 m d'altitud) i les Guixeres de Baix (300 m d'altitud) són pràcticament barris de Vilobí, que disten respectivament 300 i 700 m del cap de municipi

La festa major s'escau pel quart diumenge d'agost, i el segon diumenge d'octubre es fa la festa del Most. El tercer diumenge de març se celebra la festa de Sant Roc.(ftes y fotos ver links de la ficha)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua