BARCELONA

Datos del Pueblo

Vilanova Del Valles

Pueblo

Vilanova del Valles

Municipio

Vilanova del Valles / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

4459

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 1

Código postal

08410

Teléfono

93-8459277

Fax

93-8456186

Oficina Turismo

935 728 161

Web Oficial

Vilanova Del Valles

Web de Interés

Vilanova del Valles descripcio

E-mail municipio

ajuntament@vilanovadelvalles.cat
 

El terme de Vilanova del Vallès està en el límit, en direcció Sud-Est entre les comarques del Vallès i el Maresme, i està disposat segons la direcció Nord-Est, Sud-Oest del riu Mogent seguint la mateixa direcció que la Serralada Prelitoral.

Els turons més prominents són els Turons de Céllecs (Turó de Mataró 504 m., Turó del Castell 530 m. junt al Poblat Ibèric, Turó Rodó 516 m., Turó de les Encontrades 530m., i el Turó de Can Tarascó de 483 m.) que estan al límit Est del Terme municipal en la Serralada Prelitoral. Aquesta cadena de muntanyes permet l'accés al terme de Vilanova a través del Coll de Parpers en el terme de la Roca, i a través del Coll de Font de Cera situat entre els termes d'Alella i Vallromanes.

Els primers indicis documentats de què disposem corresponen a l'any 993, on Sant Esteve de Vilanova és esmentat en documents conservats a l'arxiu de la Catedral de Barcelona, i a l'any 1006, on també és citat Sant Esteve de Vilanova en documents conservats a l'Arxiu de la Corona d'Aragó. També es cita a Vilanova del Vallès és un text del cantoral de Sant Cugat del Vallès en l'any 1021.

El punt d'informació facilita l'atenció als usuaris i usuàries que visiten el Parc de la Serralada Litoral des del Vallès Oriental

Masia Can Rabassa de Vilanova del Valles

Visitar i passejar al voltant de:

Santuari de Santa Quitèria

Parc de la Serralada Litoral

El 12 de febrer se celebra una festa per a commemorar la data de constitució de l'Ajuntament, i el Diumenge de Pasqua té lloc a l'ermita de Santa Quitèria un aplec de tradició centenària, en què s'organitza una processó i la benedicció del tradicional tortell de Santa Quitèria, advocada contra la ràbia. La festa major se celebra per l'agost, el diumenge abans del darrer dijous, amb un gran nombre d'actes culturals i d'esbarjo. Una altra festa centenària és la de Sant Sebastià Votat, el 20 d'octubre, també a Santa Quitèria, motiu pel qual es prepara una arrossada popular i és típic de menjar els panets de Sant Sebastià, advocat contra el còlera.

El terme comprèn el poble de Vilanova del Vallès, cap del municipi, i diverses urbanitzacions, com ara Can Nadal, Ca l'Alegre, el Barri Rodes, Can Bosc, el Bosc de la Ruscalleda, Can Cebrià, Can Jornet, Can Rabassa, les Roquetes i el Xaragall.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua