BARCELONA

Datos del Pueblo

Vilalba Sasserra

Pueblo

Vilaba Sasserra

Municipio

Vilalaba Sasserra / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

585

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1.

Código postal

08455

Teléfono

93-8410383

Fax

93-8410383

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilalba Sasserra

Web de Interés

Vilalba Sasserra, cap de municipi, Trentapasses

E-mail municipio

vilalba@diba.cat
 

El terme municipal de Vilalba Sasserra, d'una extensió de 5,87 km², és situat als vessants septentrionals de la serra del Corredor, a la partió d'aigües de la riera de Mogent i la Tordera.

El cap del municipi és el poble de Trentapasses (200 m d'altitud), únic nucli de població agrupada, a l'extrem septentrional del terme, just al límit amb els de Vallgorguina i Llinars. El poble (tot i que el topònim de Trentapassessuggeriria que es tractés de la sagrera d'una antiga església, de fet no hi ha cap prova que ho documenti) es formà al pas de Trentapasses, coll que separa les conques del Besòs i de la Tordera (on neix la riera de Trentapasses, afluent del darrer curs), per on passava la via romana, que es devia continuar usant en època medieval, ja que el 1199 s'esmenta l'estrada de Trentapasses

Panoramica de Vilalba Sasserra

A part del nucli de població també tenim diverses masies com són: Can Busquets, Can sola Nou, Can Pau Guinart, Can Bertran, Can Gol, Can Esteve, Can Lleuger, El trull, Can n’Illa, Can Rafael i Can Font.

Les dues fonts més importants del poble són la de Can Gol (Font del Duc) molt visitada i la de l’Illa.

El monument més important del municipi es la “pedra Arca”, situada sota un gran pi en el camí de Ca l’Adri

Església de Santa Maria de Vilalba Sasserra

Hi ha una escola municipal a la qual assisteixen 15 alumnes de EGB i 7 de pre-escolar (1987). Cal destacar l'Ateneu Vilalbenc (1985), que organitza diverses activitats culturals per a la gent del poble i diversos actes, entre els quals destaca la festa dels avis, que coincideix amb la festa major del poble, el dia 15 d'agost. També se celebra la festa d'hivern, el 21 de gener, diada de Sant Sebastià, i per Nadal es fa la tradicional representació dels Pastorets segons el text de J.M. Folch i Torres.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua