BARCELONA

Datos del Pueblo

Viladecavalls

Pueblo

Viladecavalls

Municipio

Viladecavalls / Comarcas: Valles Occidental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

7170

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Antoni Soler i Hospital 7-9

Código postal

08232

Teléfono

93-7887141

Fax

93-7892079

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Viladecavalls

Web de Interés

Viladecavalls i els seus nuclis

E-mail municipio

Contacto
 

Viladecavalls és un municipi de la comarca del Vallès Occidental situat a 275 metres sobre el nivell del mar i que ocupa una extensió de més de 20'12 quilòmetres quadrats. Limita al nord amb el terme de Vacarisses per la serra de Coll Cardús, a l'est amb Terrassa a través del torrent de Salt i el Camí Ral, al sud amb el terme d'Ullastrell i a l'oest amb Olesa de Montserrat i Abrera pel Torrent de Sant Jaume.

Llocs d'interès:

l'església parroquial de Sant Martí, al carrer Major del poble, d'origen romànic (consagrada al segle XI), reconstruïda en època barroca;

les ruïnes del castell de Toudell, una de les antigues cases fortes del terme (del segle XIII), situada prop del polígon industrial de Can Mir;

l'església de Sant Miquel de Toudell, propera al castell; romànica del segle XII, remodelada al segle XVIII;

l'església de Santa Maria de Toudell, situada al polígon industrial de Can Tries, també romànica del segle XI, amb absis semicircular i un interessant campanar de torre;

Viladecavalls és un municipi de la comarca del Vallès Occidental situat a 275 metres sobre el nivell del mar i que ocupa una extensió de més de 20'12 quilòmetres quadrats.

Municipi de Viladecavalls

les diverses masies disseminades pel terme, algunes de les quals han originat al seu voltant urbanitzacions de tipus residencial: Can Turu (actualment dins el nucli del poble, allotja la biblioteca municipal Pere Calders), Can Mir, Can Tries, Can Corbera, Can Mitjans, Can Baiona, Can Sanaüja, Can Trullars, Can Coromines, Can Boixeres, etc

La població de Viladecavalls que originàriament es concentrava al voltant de les cases i masies censades al municipi, tot just 12 cases a principis del segle XVIII, va anar ocupant mica en mica el territori i així van néixer el que avui són les urbanitzacions de Viladecavalls. En l'actualitat els habitants del poble es reparteixen entre els diversos nuclis de població: el Casc Antic, Can Trias, Sant Miquel de Guanteres, La Planassa, Les Carenes de Can Turu, Can Corbera, La Tendera, el Molinot i Can Pepet.

Viladecavalls celebra la Festa Major d'estiu el segon cap de setmana de juliol, amb balls, representacions teatrals, concerts, etc. A l'estiu tots els barris del municipi organitzen també les respectives festes majors.

La festivitat de Sant Martí, el patró, s'escau l'11 de novembre i es considera la Festa Major d'hivern. Hi tenen un protagonisme especial la gent gran, la canalla i els esportistes.

La proximitat a Terrassa ha fet possible que últimament s'hagin instal·lat al terme un bon nombre d'indústries (als polígons de Can Mir o Can Tries) i ha fet proliferar-hi les urbanitzacions residencials de construcció recent. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua