BARCELONA

Datos del Pueblo

Viladecans

Pueblo

Viladecans

Municipio

Viladecans / Comarcas: Baix Llobregat

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

62573

 

Ayuntamiento

Dirección

Jaume Abril, 2

Código postal

08840

Teléfono

93-6351800

Fax

93-6370402

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Viladecans

Web de Interés

Viladecans, patrimoni, natura i platges

E-mail municipio

aj-viladecans@viladecans.cat
 

Viladecans es troba a la comarca del Baix Llobregat, a la zona del Delta del Llobregat, i se situa a tant sols 12 quilòmetres al sud del centre de Barcelona i a 2 quilòmetres de l'aeroport del Prat.

Amb una extensió total de 33,5 quilòmetres quadrats i una població de més de 63.000 habitants, el territori municipal s'estén des de la serra prelitoral fins al mar. Té una interessant zona forestal, una important zona agrícola i una frondosa pineda litoral que acompanya una platja de 2,6 quilòmetres de longitud.

La ciutat té un patrimoni natural, històric i festiu que convida a visitar-la i a gaudir-ne.

Rambla de Viladecans

Rambla de Viladecans

El nucli antic és centrat per l'església parroquial, la Torre del Baró i la casa del comú, però els darrers anys s'ha expandit vers la muntanya i sobretot vers Gavà , població amb la qual forma un continu urbà. Els barris actuals, la majoria de moderna formació, s'anomenen d'Alba-rosa , de la Montserratina , de Sant Jordi (amb la nova parròquia de Santa Magdalena), el barri de Roca , prop del límit amb Gavà , vora el qual, però a cavall dels dos municipis, hi ha la factoria de Roca Radiadors, el de Can Batllori , el de Can Palmer , el del Mas Ratés , el de la Torre Roja i el barri de Sales .

La casa de la vila, coneguda per Can Modolell, és un edifici modernista i neogòtic del 1892, bastit al voltant d'una torre de fortificació medieval. Al seu jardí, d'una gran bellesa, es destaquen una majestuosa xicranda i dues altíssimes palmeres. No gaire lluny hi ha la Torre del Baró, que centrava l'antiga quadra de Viladecans. També s'anomena Torre del Moro o d'en Viala; és una gran mansió senyorial fortificada, la part més antiga de la qual podria datar-se de la fi del segle XII, bé que l'obra principal és gòtica.

Viladecans gaudeix del privilegi de disposar, al seu territori, de la Reserva Natural del Remolar-Filipines ubicada al Delta del Llobregat, amb una superfície de 97km2 i una extraordinària riquesa biològica, en especial pel que fa a l'avistament d'aus.

La platja de Viladecans, amb una longitud de 2,7 km s'estén des de la desembocadura del Remolar fins a la de l'estany de la Murtra. La pineda litoral de pi pinyoner, plantada per fixar les dunes, separa la platja de la resta del territori.

Per Carnaval s'ha recuperat el ball de la tornabodai es fa una batalla de fruites i verdures contra Gavà . Pel maig (el diumenge més proper al dia 15) se celebra la Fira de Sant Isidre que començà el 1970. Pel juny té lloc la festa de Sant Joan i el vuit de setembre la festa major en honor de la Mare de Déu de Sales.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua