BARCELONA

Datos del Pueblo

Vilada

Pueblo

Vilada

Municipio

Vilad / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

534

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, s/n

Código postal

08613

Teléfono

93-8238128

Fax

93-8238803

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilada

Web de Interés

Vilada, natura i art per gaudir-la

E-mail municipio

vilada@diba.cat
 

Sant Joan de Vilada ja apareix documentat el 903, en l'acte de consagració de la desapareguda Santa Maria de Roset. L'edifici originari era romànic del s. XII, del qual sols queden ara alguns murs. La construcció actual fou fruit d'unes remodalacions patides el s. XVII seguint els models del Barroc rural. Consta d'una nau amb capelles laterals i un campanar. Abans de desaparèixer el 1936, hi destacava el retaule barroc de la Verge del Roser.

El municipi de Vilada limita al N amb Castell de l'Areny, al N i l'W amb la Nou de Berguedà, a l'E amb Borredà i al S amb Cercs i la Quar. Aquest municipi, que actualment solament presenta com a entitat de població el nucli urbà, força dispers, del poble de Vilada, constava originàriament de tres nuclis que corresponen a les tres parròquies de Sant Joan de Vilada, de Santa Maria de Roset i de Santa Magdalena de Gardilans (o Guardiolans), esmentades el 839 en l'acta de consagració de la catedral d'Urgell.

Sant Joan de Vilada ja apareix documentat el 903, en l'acte de consagració de la desapareguda Santa Maria de Roset.

Sant Joan de Vilada

Llocs d'interès:

Castell de Roset
Sant Miquel de les Canals
Sant Joan de Vilada
Santa Magdalena de Gardilans
Masies: les Eres de Vilada, El Soler, Casa Santpere, Can Llebre, La Masó o les Eres de Guardilans (allojament en Vilada)

Les Eres de Guardiolans es nuestra casa de turismo rural en Vilada

les Eres de Guardilans (allojament en Vilada)

Vilada És situat en un vessant damunt la carretera i dominat per l'edifici de l'església parroquial de Sant Joan Baptista, que després de successives reformes i ampliacions al llarg del temps no conserva gairebé cap element del temple primitiu. Prop de la carretera es troben les cases més noves i alguns hostals, i també una casa de colònies d'estiu.

La festa major de Vilada se celebra el 24 de juny. El diumenge després de Pasqua se celebra la festa de la vuitada amb el que s'ha recollit de les caramelles, i l'Onze de Setembre ja és tradició festejar la diada anant al serrat de Migdia, on es renova la senyera que hi ha durant tot l'any i es fa una arrossada col·lectiva.

El paisatge de Vilada És un espectacle majestuós que penetra i absorbeix. La vegetació és de traç net, grassa de colors. Tota la muntanya és florida. Es una aquarel·la de flama viva en tonalitats levíssimes una combinació de diferents colors sortits de pinzells de pintors experts.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua