BARCELONA

Datos del Pueblo

Vallromanes

Pueblo

Vallromanes

Municipio

Vallromanes / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2206

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Església, 6

Código postal

08188

Teléfono

93-5729159

Fax

93-5729190

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vallromanes

Web de Interés

Història i Patrimoni de Vallromanes

E-mail municipio

vallromanes@diba.cat
 

 El poble de Vallromanes és emplaçat vora la riera del seu nom, uns 500 m a llevant de la carretera del Masnou a Granollers.

El lloc pertangué al terme del castell de Sant Miquel de Montornès, les ruïnes del qual s’enlairen a 413 m alt al límit amb el terme de Montornès del Vallès, municipi del qual formà part fins el 1934

El Castell de Sant Miquel de Montornès (O castell de Montornès) és l'antic castell del municipi de Vallromanes (Vallès Oriental), al cim d’un turó, contrafort N de la Serralada Litoral, que limita aquest terme amb el de Montornès del Vallès.

Vallromanes es un municipio de la comarca del Vallés Oriental al límite con el Maresme,

Vallromanes al atardecer

Hi ha la casa de la vila, de factura moderna, i l'església parroquial de Sant Vicenç, documentada des del segle X. Quant a museus, hi ha la Rajoloteca Salvador Miquel, que recull rajoles catalanes dels segles XVII al XX.

Les festes típiques de Vallromanes són la festa major d'hivern de Sant Vicenç, que s'escau el 22 de gener, i la festa major d'estiu o de Sant Miquel, que té lloc el 29 de setembre.

Actualment, Vallromanes ha esdevingut centre de segona residència i estiueig, i s’hi han creat algunes urbanitzacions i un càmping. Al voltant de l’antiga Torre Tavernera, notable masia fortificada decorada amb ceràmiques, hom ha instal·lat un camp de golf (Club de Golf Vallromanes).Tot són xalets, clubs de golf i de tennis i hípiques. Però els voltants són idílics per aquelles famílies aventureres i excursionistes. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua