BARCELONA

Datos del Pueblo

Vacarisses

Pueblo

Vacarisses

Municipio

Vacarisses / Comarcas: Valles Occidental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5787

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer de Pau Casals, 17

Código postal

08233

Teléfono

93-8359002

Fax

93-8359407

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vacarisses

Web de Interés

Vacarisses mirador al Montserrat

E-mail municipio

vacarisses@vacarisses.diba.es
 

Vacarisses és un municipi situat al Vallès Occidental, al límit amb el Bages i el Baix Llobregat, en un entorn natural privilegiat. Es troba entre el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac i el Parc Natural de Montserrat, i és un excel•lent mirador d’aquesta muntanya.

Vacarisses és un municipi situat al Vallès Occidental, al límit amb el Bages i el Baix Llobregat

Municipi de Vacarisses

Està format pel nucli urbà i les urbanitzacions de Bonavista, Ca l'Oliva, Can Serra, Els Caus, La Colònia Gall, La Coma, L'Eixample, La Farinera, El Fresno, El Palà (La Creu), El Pou Gran, Torreblanca I, Torreblanca II (La Carena Llarga) i El Ventaiol. El polígon industrial de Can Torrella és el nucli de l’activitat econòmica del municipi.

Vacarisses és centrat per l'església parroquial dedicada a Sant Pere i Sant Feliu. L'actual edifici, del segle XVIII, d'una nau amb capelles laterals construïdes entre els contraforts, possiblement fou bastit per munificència dels Amat durant llur estada a Vacarisses, a l'indret on, segurament, s'aixecava la primitiva església del segle XI.

El castell de Vacarisses és un gran casal reformat al segle XVIII, amb portal adovellat; hi nasqué el virrei Amat i fins a la primera meitat d'aquest segle (1948) pertangué en propietat als marquesos de Castellbisbal. Avui és propietat municipal i han estat aprovats els projectes per a la seva restauració.

El nucli històric del poble, entorn de l'església i del castell, no ha estat gaire alterat i conserva la fesomia tradicional.

La Font de la Orpina: És una font molt popular i que molta gent visita per omplir garrafes. El cabal en èpoques seques només és un fil. Té a la vora una gran esplanada amb taules per a picnic, que el fa molt adequat per passar una jornada de camp.
Fa uns vint anys al petit torrent que genera la font hi vivia el cranc de riu autòcton, fet que denota la bona qualitat de l’aigua.

Les festes més importants de Vacarisses són la festa major petita de Sant Felip Neri, que se celebra el diumenge pròxim al 26 de maig; aquesta festa, que va deixar de celebrar-se el 1936, es recuperà al final dels anys setanta. Pel juny, el dia 29, se celebra la festa de Sant Pere amb un aplec al santuari de la Mare de Déu de Montserrat.(ftes y fotos ver links de la ficha

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua