BARCELONA

Datos del Pueblo

Turo Del Mar

Pueblo

Urbanitzacio: Turo del Mar

Municipio

Montgat / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1846

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, s/n

Código postal

08390

Teléfono

93-4694900

Fax

93-4692400

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Montgat

Web de Interés

Montgat turisme verd

E-mail municipio

montgat@diba.cat
 

grup d'habitatges del Turó del Mar, constituït per tres blocs de 18 pisos que habiten unes 2 000 persones, construït el 1965 als terrenys de Can Ribes. Dins les terres de la gran masia de Can Ribes hi ha l'antiga església de Sant Martí, documentada ja el 1027, romànica, d'una nau i absis semicircular, avui ben restaurada, dins el clos d'unes instal·lacions esportives.

Destaca el Parc ubicat al barri del Turó del Mar, d'una rica vegetació mediterrània i amplies vistes al mar. Extensió : El Parc del Turonet té una extensió de 11.000m2.

Ubicació : Es troba ubicat al barri del Turó del Mar, essent un excel·lent mirador de la costa del Maresme i el Barcelonés. Antigament, aquest Parc formava part de l'antiga finca de Can Ribas. Actualment, el Parc, totalment remodelat respectant la vegetació original, té diversos espais diferenciats que en faciliten l'ús, miradors, plataforma per poder fer actes culturals o festius, zones de gespa amb espais de descans i lectura i un circuit esportiu.

Vegetació : La vegetació del Parc és mediterrània, amb alzines, pins i també una mostra d'antics camps de conreu amb oliveres, garrofers com a estrat arborí, que destaquen tots per ser arbres molt rústics acostumats a poca aigua (tenen les fulles petites, dures, per evitar l'evaporació) i el seu creixement en aquestes condicions tan dures és lent.Tots aquests arbres creen un sotabosc net, on poques plantes s'hi desenvolupen, ja que no tenen llum suficient.

Tot i això, es poden trobar alguns arbustos autòctons com l'aladern, la troana, que passen molt desaparcebuts, i destaquen de manera especial uns grans eucaliptus a prop del mirador.

Recomanació : És un espai verd molt adequat per gaudir de les bones vistes, descansar i relaxar-se del soroll de la ciutat. Molt recomanable per anar-hi amb nens petits per ser un espai acotat i molt tranquil.(ftes ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua