BARCELONA

Datos del Pueblo

Torrelles De Llobregat

Pueblo

Torrelles de Llobregat

Municipio

Torrelles de Llobregat / Comarcas: Baix Llobregat

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5208

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, s/n

Código postal

08629

Teléfono

93-6890000

Fax

93-6890510

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Torrelles De Llobregat

Web de Interés

Torrelles de Llobregat, natura i art

E-mail municipio

info@torrelles.com
 

Les arrels històriques de Torrelles són mil·lenàries, ja que la documentació més antiga que coneixem o­n consta Torrelles com a nom és del 21 de març de l'any 964, en una donació d'unes terres i cases amb un pou recollida en el Cartulari de Sant Cugat del Vallès, o­n s'especifica que eren prop d'un riu anomenat "Turrillias".

Aquest topònim devia designar en origen un lloc o­n hi havia torres o torrelles, que no necessàriament havien de ser emplaçades al cap del municipi actual (no és estrany, per tant, que al poble no se'n trobin vestigis), al fons de la vall, sinó que més aviat devien ser situades en alguna de les muntanyes que envolten i tanquen la vall, puix que aquesta, si bé és un bon recer, no té, en canvi, cap posició visualment dominant. El lloc de Torrelles formà una quadra dins del terme del castell de Cervelló.

Les arrels històriques de Torrelles són mil·lenàries

Panoramica de Torrelles de Llobregat

Llocs d'interès

Les fonts
L'Església
Restes arqueològiques
Les Masies
Ca la Cinta, Museu d'Història dels Torrelles i del Cinema

En un lloc dominant del poble s'aixeca l' església parroquialde Sant Martí de Torrelles, construcció neogòtica que fou inaugurada el 1900, en substitució de l'església anterior, que era bastant malmesa i havia quedat petita; aquesta església vella, que era situada prop de l'entrada de la nova, conservava el campanar de torre, romànic, amb arcuacions llombardes, que fou enderrocat juntament amb l'església.

La casa del comúés un edifici del decenni dels vint.

CATALUNYA EN MINIATURA és el complex turístic i cultural en miniatura més gran del món i l'únic a Espanya. La seva finalitat és donar a conèixer als visitants els monuments, els edificis i les realitzacions més representatives del Principat.

Una de las maquetas de Cataluña en miniatura en el poble de Torrelles de llobregat

Una de las maquetas de Cataluña en miniatura en el poble de Torrelles de llobregat

Les festes més importants són la festa major de Sant Pau, que se celebra el diumenge pròxim al 25 de gener amb concursos diversos, entre els quals destaca el d'estelladors des del 1983; la festa de la cirera, que se celebra el segon diumenge de juny, en la qual no manquen els balls populars i les ballades de sardanes, i, finalment, la festa major de Sant Martí, que se celebra l'11 de novembre.

Torrelles és un poble mil-lenari, situat a un indret privilegiat, a la vegada aprop de la gran ciutat i fora de les principals rutes turístiques, el que li ha permès mantenir el seu entorn eminentment agrícola, i aleshores crèixer de forma moderada i continua en els sectors del comerç i la restauració.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua