BARCELONA

Datos del Pueblo

Torrelles De Foix

Pueblo

Torrelles de Foix

Municipio

Torrelles de Foix / Comarcas Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2432

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, 1

Código postal

08737

Teléfono

93-8971001

Fax

93-8972125

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Torrelles De Foix

Web de Interés

El poble de Torrelles de Foix

E-mail municipio

torrellesf@diba.cat
 

El municipi de Torrelles de Foix és situat al NW de la comarca de l'Alt Penedès. limita al N amb el terme de la Llacuna (Anoia) i el de Font-rubí, a l'E amb el terme de Sant Martí Sarroca, al S amb el del Montmell (Baix Penedès) i a l'W amb el de Pontons. El terme comprèn una bona part de la capçalera del riu de Foix i, també, la conca mitjana de la riera de Pontons, afluent del riu de Foix.

Té una superfície aproximada de trenta set quilòmetres quadrats, i actualment 2.503 habitants, que es troben repartits entre els diferents nuclis de població que són: el casc urbà, les dues grans urbanitzacions, Can Coral i Plana de les Torres, altres més petites com Les Espolles i Montsarra, els Barris de El Cusconar, Cal Via, Mas Bertran, La Berna, Puigvell, Les Llambardes, Corral Nou, El Pany, el nucli de Can Cruset situat a mitges entre Torrelles i el municipal veí de Sant Martí Sarroca, així com diverses masies aïllades escampades per tot el terme municipal.

Torrelles de foix És un poble envoltat sobretot per l'entorn natural, a l'oest hi trobem la riera de Pontons, afluent del riu Foix que passa per la localitat.

Vista del municipi de Torrelles de Foix

El cap del municipi és el poble de Torrelles de Foix, on es concentra el 68% de la població del terme. Es troba situat en una petita plana a l'esquerra de la riera de Pontons

A prop del poble, aigua amunt de la riera de Pontons, es troba el pintoresc indret de les Dous, les aigües de les quals són ara aprofitades per a l'abastament del poble.

Com a llocs d’interès a tenir en compte en una visita a Torrelles, cal fer esment a l’Església de Sant Genís, situada al mig del nucli i on s’hi troba el patró Sant Genís, els carrerons del casc antic, l’antiga Capella del Roser,o el passeig de la zona de nova urbanització del Pla dels Setze, al costat dret del poble.

Endinsant-nos cap a altres indrets del terme municipal, podrem visitar el Pèlags de Les Valls de Foix, al Barri de Cal Via, també la Capella de Santa Maria de Foix, al Barri Cusconar.

Llocs d'interès

Cova-Dolmen de la Masia:
conjunt arqueològic prehistòric únic a Catalunya. És una cavitat natural que s'utilitzava com espai d'enterrament i on podem trobar restes pertanyents a l'inici de l'edat del bronze.

Santuari de Sta. Maria de Foix
d'origen romànic, es troba situat en un indret on es pot veure bona part de la depressió prelitoral

Els pelags i les gorges del riu foix
indret privilegiat envoltat de natura i gran bellesa paisagística

Les Dous
paratge meravellós amb 35 fonts naturals

El Santuari de la Mare de Déu de Foix o Santa Maria de Foix fou parròquia de l'antic poble de Foix a l'actual municipi de Torrelles de Foix, Alt Penedès.

Santuari de Foix en Torrelles

L’economia i mitjà de vida actual del nostre municipi, es basa principalment en l’indústria, el sector serveis i en menor mesura l’agricultura, cal dir que, en èpoques passades, aquesta era la principal i única font de riquesa, amb el cultiu de les vinyes, oliverars, cereals, i l’horta, també la cria de bestiar

Centren les festes de Torrelles, la Festa Major en honor a Sant Genís, el 25 d’agost; la Fira Artesana, antiga tradició recuperada al 1991, que te lloc el quart diumenge d’octubre, i el Dilluns de Pasqua se celebra l’Aplec de Foix al Santuari de la Mare de Déu; també es festa local al municipi, el dia 8 de setembre, on els barris de El Terme celebren la Festa Major honorant la Mare de Déu de Foix.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua