BARCELONA

Datos del Pueblo

Talamanca

Pueblo

Talamanca

Municipio

Talamanca / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

152

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Església, 1

Código postal

08278

Teléfono

93-8270036

Fax

93-8270042

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Talamanca

Web de Interés

Talamanca poble acollidor

E-mail municipio

talamanca@diba.cat
 

 El nucli antic de Talamanca, a 552 metres d’altitud, s’estira al llarg d’un tossal de la serra de Rossinyol a la serralada prelitoral, per sobre de la carretera BV-1221 de Navarcles – Matadepera – Terrassa, a les portes del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i a cavall del Vallès occidental i del Bages, comarca a la qual pertany, a pocs minuts de la gran concentració de població de la regió metropolitana, a 20 minuts de Terrassa i de Manresa.

El poble de Talamanca és llarg i estret. És format per velles cases amb portals adovellats o amb rústiques llindes de pedra amb dates que van del 1621 al 1861, èpoques en què s'edificaren la majoria de cases. L'allargassada població té racons molt bonics i les cases velles han estat restaurades a causa de l'estiueig.

El poble de Talamanca és llarg i estret. És format per velles cases amb portals adovellats o amb rústiques llindes de pedra amb dates que van del 1621 al 1861,

Talamanca, vista del poble

Llocs d'interès:

Esg. Sta Maria de Talamanca
El Castell de Talamanca
Plaça de la Creu
Carrer Nou
Carrer de la Costa
Plaça del Raval
Plaça del c. Padró
Plaça dels Saldoners
Font de Talamanca
Plaça del Ànecs
Parc del Roure
Capella de Santa Magdalena
Capella Sant Esteve de Vilarasa
Molí del Menut
Mas de la Vila
Les set tines
Barraca de vinya
La sínia del Gubians
El forn de teules i maons
Els Tres Salts

Pel que fa a les instal·lacions esportives, hi ha un camp de tir al plat i una zona esportiva amb camp de futbol, piscines i pistes de tennis. Hom hi celebra la festa major el dia 15 d'agost

El municipi comprèn a més del poble de Talamanca, cap administratiu, la urbanització la Quintana. Travessa el terme una carretera local que uneix el nucli de Talamanca amb Navarcles, d'una banda, i amb Mura i Terrassa de l'altra. Per aquesta carretera circula l'autobús de línia regular que fa el trajecte de Manresa a Mura.

El resturant fonda de Cal Ros, a peu de l’antic camí Ral de Barcelona a Berga, també ha vist passar la història i la vida. Ara continua essent aquell lloc acollidor, punt de trobada de tothom que vulgui gaudir del plaer d’un bon àpat. Té dos menjadors i cuina de mercat i tradicional.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua