BARCELONA

Datos del Pueblo

Tagamanent

Pueblo

Tagamanent

Municipio

Tagamanent / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

303

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, s/n

Código postal

08593

Teléfono

93-8429126

Fax

93-8429124

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Tagamanent

Web de Interés

Tagamanent el poble, el patrimoni, la cultura

E-mail municipio

tagamanent@diba.cat
 

El municipi de Tagamanent s'estén des dels vessants occidentals del Montseny fins al Congost, que sobrepassa una mica en el seu límit sud-oest, on s'enfila vers els cingles de Castellar. És un municipi molt extens (43,48 km2). El barri de l'Avencó es troba a 405 m i el nucli de Santa Eugènia del Congost, ara capital del municipi, a 345.

Llocs d'interès:

- Castillo de Tagamanent.

- Pla de la Calma.

- Santuario de Santa María.

- Parroquía de Santa Eugènia de Congost.

Esglesia de Santa Maria de Tagamanent

Tagamanent compta amb un abundant i ric patrimoni: rastres els primers pobladors prehistòrics, esglésies i capelles medievals, grans masos i vells camins transitats durant centenars i, en algun cas, més d'un miler d'anys; molins fariners i pous de glaç; camps i feixes de conreu escampats arreu de la muntanya, etc.

s'han abandonat o aterrat cases de tanta tradició històrica com la Vila, Puig-agut, el Solà i el Soler, i d'altres són encara habitades parcialment, com les masies de Vilardebò, el Bellit, Montcau o l'Avencó, proper a Aiguafreda, on hi havia els antics pous de gel que abastaven en part la ciutat de Barcelona i els masos del fondal, com la Torre, el Torn, Santa Eugènia, Pereres o la Pedralba.

Muchos años atrás, los nobles del castillo, a los niños que salían defectuosos o enfermos, los enterraban dentro del castillo o los tapiaban en las paredes del castillo. A fecha de hoy, se dice que en el castillo de Tagamanent, se escuchan los llantos de los niños a los que se les arrebató la vida.

También se dice que el nombre de Tagamanent fue por esto y si nos fijamos, Tagamanent al revés y quitandole la T final queda asi, NEN AMAGAT.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua