BARCELONA

Datos del Pueblo

Sorba

Pueblo

Sorba

Municipio

Montmajor / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

44

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça del Mercat, s/n

Código postal

08612

Teléfono

93-8246026

Fax

93-8246000

Oficina Turismo

93 8221500

Web Oficial

Sorba i Cordonyet

Web de Interés

Montmajor

E-mail municipio

montmajor@diba.cat
 

Sorba és format per un conjunt important de masies disperses. L'església parroquial de Santa Maria de Sorba és un interessant edifici que conserva elements arquitectònics de diferents etapes constructives. Al segle VI es construí el martyriumde Sant Eudald, d'època visigòtica, que ha estat excavat (1977) per Manuel Riu. L'alçada total de la rotonda era de 5,05 m i el diàmetre és de 3,92 m. Exteriorment és de planta quadrada i fou reconstruït almenys en dues ocasions: al segle X i al segle XVIII.

Al segle XVII es va construir l'actual església, un edifici d'una nau flanquejat per capelles laterals i amb un presbiteri quadrat. El campanar de torre quadrada s'alça al peu del mur de ponent, prop de la porta.

Santa Maria de Sorba i Martiriun de Sant Eudald

A l'entorn de Santa Maria de Sorba hi ha moltes masies de llarga tradició històrica i de gran interès arquitectònic. Cal esmentar especialment els models clàssics de Cal Gili i Ca n'Agut o les de planta rectangular, com Ballarà, Ca n'Esteve i Cal Teuler.

El poble de Sorba celebra la festa major el primer diumenge de maig.

Sant Miquel de Sorba va ser construïda sobre les restes d'un oppidumibèric ocupat durant la dominació romana i excavat per mossèn Joan Serra Vilaró. L'església és una petita construcció massissa, d'una sola nau, amb un absis rectangular i un simple campanar d'espadanya, que es conserva en bon estat.

Prop de l'església hi ha la gran masia de Soldevila, d'estructura clàssica, bastida al segle XVI i ampliada al segle XVIII.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua