BARCELONA

Datos del Pueblo

Sora

Pueblo

Sora, cap municipal

Municipio

Sora / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

178

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, s/n

Código postal

08588

Teléfono

93-8529193

Fax

93-8529193

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sora

Web de Interés

Sora el municipi i els veïnats

E-mail municipio

sora@diba.cat
 

El municipi de Sora permet visitar una serie d'indrets molt interesants.

Sora

El municipi de Sora, al nord de la comarca d’Osona, al límit amb el Ripollès, té una superfície de 31,5 Km2, i llinda amb els municipis d’Alpens, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Boi de Lluçanès, Orís, Sant Quirze de Besora, Montesquiu i Les Llosses

El terme de Sora ha estat inclòs tradicionalment en el Lluçanès, tot i que mai no ha tingut una vinculació específica amb aquesta subcomarca, i sí amb els antics termes meridionals del Ripollès

Per visitar:

Sequoia de Rocafiguera: L’arbre fa entre 28 i 35 metres d’alçada i té un perímetre de cinc metres a 1 metre del nivell de terra.

Església de Sant Joan de Sora: Església, dita també Sant Joan del Noguer. Existia ja el 1245. És una capella rectangular, sense absis, de tradició romànica (segle XIII).

L'església de Sant Pere de Sora, al vessant esquerre de la vall, fou refeta a partir del principi del segle XVII, i l'edifici, espaiós i poc característic, fou acabat vers el 1660. El campanar es féu en dues etapes (1665-66 i 1752).

El terme comprèn, a més del poble de Sora, cap de municipi, els veïnats de Cussons, el Serradet i Corbatera. Entre les importants masies del terme, de grans casals i algunes de tradició secular, hi ha Viladamunt i Viladavall, amb una capella dedicada a l'Anunciació, existent ja el 1771, Terradelles, Casaramona, la Mata, Rocafiguera, amb una capella de Sant Joan documentada des del 1686, la Posa, Solallong, l'Espadaler i la Sala.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua