BARCELONA

Datos del Pueblo

Sobremunt

Pueblo

Sobremunt

Municipio

Sobremunt / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

102

 

Ayuntamiento

Dirección

Cal Tic

Código postal

08589

Teléfono

93-8527071

Fax

93-8527071

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sobremunt

Web de Interés

Sobremunt turisme rural i natural

E-mail municipio

sobremunt@diba.cat
 

El municipi de Sobremunt, de 13,64 km², és a l'extrem oriental de la subcomarca del Lluçanès, separat de la Plana de Vic per la serra de Sobremunt (952 m).

Sobre la serra de Sobremunt hi ha el municipi del mateix nom, cavalcant sobre la Plana. Solquen la serra nombroses rieres que conflueixen a la riera de Sorreigs, un espai natural interessantíssim, que aboca al Ter. És un dels municipis més rurals del Lluçanès, amb tres sectors bàsics: el poble de Sobremunt, les caseries de Sorreigs i Santa Llúcia de Sobremunt.

El municipi de Sobremunt, de 13,64 km², és a l'extrem oriental de la subcomarca del Lluçanès

Panoramica de Sobremunt

El poble de Sobremunt és al sector septentrional del municipi i forma l'únic nucli agrupat del terme entorn de l'església de Sobremunt, documentada ja el 1094. Fou totalment transformada el 1620, bé que aprofitant una bona part dels murs romànics, el 1760 fou ampliada i decorada amb elements barrocs, i el 1890 li fou afegida una espaiosa capella del Santíssim.

Hom celebra la festa major l'11 de novembre. El dimarts de Pasqua es fa un aplec al santuari de Santa Llúcia de Sobremunt(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua