BARCELONA

Datos del Pueblo

Sitges

Pueblo

Sitges

Municipio

Sitges / Comarcas: Garraf

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

27070

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, s/n

Código postal

08870

Teléfono

93-8117600

Fax

93-8948803

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sitges

Web de Interés

Portal turistico de Sitges

E-mail municipio

oac@sitges.es
 

Sitges és blanca, i és blava també.
Una sitja és un recipient excavat a terra, aproximadament d'un metre i mig de diàmetre i dos de profunditat, que s'utilitzava antigament per emmagatzemar blat, ordi i civada. Es pensa que aquest podria ser l'origen del topònim de la vila.

Sitges podria ser la ciutat que apareix referida en textos clàssics romans i grecs situada entre les antigues Tarraco i Barcino, la Blanca Subur. Encara que no està provat científicament, la realitat és que avui en dia, el que és suburense està lligat a Sitges

El castell, situat dalt del turó de la punta, avui Ajuntament i que fou construït sobre els fonaments de l'antic castell al 1889, va tenir com a primer propietari la Seu de Barcelona que el cedí en feu al comte Mir Geribert (1041)

El castell, situat dalt del turó de la punta, avui Ajuntament de Sitges

El Castell de Sitges

El edifici i institució més famós de la Vila Vella és El Cau Ferrat, fet sobre les roques que dominen la mar, damunt unes modestes cases de pescadors del segle XVI, per Santiago Rusiñol. El Palau del Rei Moro és un edifici d'origen medieval, situat al carrer d'en Bosc, al nucli vell de la vila. Consta de planta baixa i pis, sota coberta de teula àrab. El portal d'accés és d'arc de mig punt, adovellat i els murs són fets de carreus; a l'interior es conserven arcs corresponents a la construcció original.

Sitges: Altres edificis que destaquen són la casa Rectoral, que a l'interior conserva arcs de pedra dels segles XIII i XIV, la Casa Pañella, Can Misas, Can Font, Can Bartomeu Carbonell

Nucli antic de Sitges

Altres edificis que destaquen són la casa Rectoral, que a l'interior conserva arcs de pedra dels segles XIII i XIV, la Casa Pañella, Can Misas, Can Font, Can Bartomeu Carbonell, també coneguda com la casa del Rellotge, situada on al segle XVII hi havia un dels sis portals de la muralla nova de Sitges, Casa Andreu, Can Severiano Virella, Can Carreras, adquirida per l'Associació Cultural de Sitges, Can Sebastià Sans i Bori, Casa Planes, Casa Catasús, ocupada per l'hotel Romàntic, Can Robert, Can Boladeres, que es constituí en restaurant el 1983, Can Llopis (actual Museu Romàntic) i Can Freixa o Can Gili, entre d'altres.

La vila, malgrat el seu contacte directe amb el mar, comptava amb més pagesos que mariners. La vinya era la seva principal activitat econòmica i laboral i per tradició el conreu sobretot de la malvasia. També es conreava blat, horta, garrofers i el bargalló o margalló, símbol del Garraf, i del qual se'n feien escombres i altres utensilis casolans.

Gaastronomia: El Xató és un plat fred que s'ofereix com a típic i popular. En l'elaboració del Xató de Sitges trobarem variades combinacions però en moltes es muntarà l'escarola, amb el bacallà dessalat i esqueixat, la tonyina salada, seitons i olives arbequines. A més, la salsa portarà alls, ametlles, i avellanes , seitons, nyores escaldades, pa fregit dolç, bitxo, oli, vinagre i sal.

Sitges és sinònim de cultura i és sinònim de sol i platja. Els moviments culturals del segle passat han deixat en herència un magnífic llegat arquitectònic, pictòric, etc. que constitueix un dels objectius dels visitants. Passejar pel Carrer d'en Bosc endevinant les antigues muralles del Castell de Sitges i després pujar al Racó de la Calma per acabar visitant la que havia estat casa-taller del pintor universal Santiago Rusiñol, és segurament, un dels curts itineraris més valuosos de l'oferta cultural.

Platges de Sitges:

De ponent:

Platja de la Desenrocada
Platja de l'Home Mort


Urbanes:

Platja de les Anquines
Platja de Terramar
Platja de la Barra
Platja de la Riera Xica
Platja de l'Estanyol
Platja de la Bassa Rodona
Platja de la Ribera
Platja de la Fragata
Platja de Sant Sebastià
Platja dels Balmins
Platja d'Aiguadolç


De llevant:

Platja de Cala Morisca
Platja de Garraf
Platja de Cala Ginesta
Platja de les Botigues

El turisme és la principal activitat econòmica de sitges

Platja de Sitges

A la vegada, el litoral sitgetà ofereix uns quants quilòmetres de platges i cales que són la delícia de molts visitants els mesos d'estiu. Des de la platja de Les Botigues o Garraf fins a la Cala de l'Home mort, de nord a sud, se'ns obre un ampli ventall de platges amb les més diverses localitzacions i vistes panoràmiques.
La platja de la Ribera és un dels més grans atractius de la vila.

En Sitges trovem Campings - Habitaciones - Apartamentos - Alquileres de Vacaciones
Pensiones/Hostales - Alojamiento Rural - Hoteles** - Hoteles*** - Hoteles ****

El turisme és la principal activitat econòmica del terme. A la vila hi ha dues oficines de turisme que donen informació sobre les nombroses activitats i indrets de què hom pot gaudir. La vila disposa aproximadament d'unes 4 353 places d'hotel, de les quals una quarta part pertanyen a hotels de quatre estrelles, i d'unes 4 113 places de càmping, distribuïdes al llarg de la costa i entorn la vila en un total de quatre establiments de segona categoria, a més de nombrosos restaurants, cafeteries i discoteques(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua