BARCELONA

Datos del Pueblo

Sentmenat

Pueblo

Sentmenat

Municipio

Sentmenat / Comarcas: Valles Occidental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

7633

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Casa de la Vila, 1

Código postal

08181

Teléfono

93-7153030

Fax

93-7153466

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sentmenat

Web de Interés

Informacio de la vila de Setmenat

E-mail municipio

sentmenat@sentmenat.cat
 

Sentmenat és un municipi de 7.000 habitants i el seu terme municipal té una extensió de 28,4 km2. El seu casc urbà està situat a 213 m d'altitud, en la frontera entre els dos vallesos, pertanyent a la comarca del Vallès Occidental. La seva ubicació s’emmarca entre la depressió vallesana i els primers contraforts de la serralada del litoral, en una zona boscosa i de gran valor mediambiental.

La vila de Sentmenat que concentra la major part de la població del municipi, es troba a l'esquerra de la riera de Sentmenat, en un terreny lleugerament inclinat de cara a migdia. La immigració consegüent al creixement industrial ha fet que es construïssin els barris de Can Palau i de Can Baixeres, units al poble. La barriada de Serrabarona, carrer d'unes 8 o 10 cases, totes del segle passat, és a 1 km de la vila, en el camí veïnal que va a Palau-solità i Plegamans.

El nom de Sentmenat prové de Sant Menna, màrtir egipci del segle IV d. C.

Plaça Major i Ajuntament de Sentmenat

Plaça Major i Ajuntament de Sentmenat

Llocs d'interès:

El Castell
El Campanar romànic
L’Església Parroquial
Castellet de Guanta
Ermita de Can Fruitós
Sant Miquel de l’Arn.
El Cementiri Nou
Torre Roja
El Dolmen de la Serra Cavallera
El modernisme

El nucli de població s'inicià a la part baixa de l'actual vila de Sentmenat. Es conserven restes d'una església d'època pre-romànica, prop d'una església posterior de la qual només es conserva l'alterós campanar romànic de dos pisos, del segle XII, que és el que encara serveix avui.

la mola del castell de Sentmenat, situat en un punt estratègic, al marge d'un barranc. Avui serveix com a masia agrícola

Castell de Sentmenat ( Foto de Josep Maria Cornadó per a l´ajuntament)

Dins del terme hi ha un seguit d'urbanitzacions (Can Canyameres, Can Vinyals i Pedra-santa) que concentren una població permanent cada vegada més important.
Un esplet de masies, repartides pel terme, donen testimoni de la fertilitat del sòl i de la riquesa agrícola: Can Costa, Can Clapers Jussà, Can Costet, Can Bigues, Can Morera, Can Cladelles (masia-restaurant), Can Montllor (masia-restaurant), Can Riera, Can Canyameres, Casa del Senyor o Cal Quemedran, Can Mas, Can Roure, Can Vilà, Can Castellet de la Riba, Can Sorts (actualment escola-taller i futur museu-arxiu municipal), Can Palau, la Colomina, Can Baixeres, Can Capella, Can Turull, Ca l'Ànec, Can Peixau, Casa Beió, Can Vinyals (restaurant), Can Montllor del Racó, Mas d'en Cisa, Guanta (vora la qual, al cim del turó del Corb, hi ha les restes del castell anomenat de Guanta, documentat ja al segle XI), Can Senosa, Can Castellet de Dalt i Can Fruitós.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua