BARCELONA

Datos del Pueblo

Sentfores

Pueblo

Tipo de Entidad: Santuari: Sentfores

Municipio

Sant Marti de Tous / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

---

 

Ayuntamiento

Dirección

Escoles, 12

Código postal

08712

Teléfono

938096002

Fax

938096117

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sentfores

Web de Interés

Sant Marti De Tous

E-mail municipio

st.martitous@diba.cat
 

El santuari de la Mare de Déu de Sentfores es troba a uns 500 m d'altitud, a l'extrem de llevant del terme, enlairat en un turó que domina la població i el terme. El lloc és esmentat el 1096 i la capella o santuari el 1329, bé que la imatge, romànica, de fusta policromada, que ara es conserva al Museu Diocesà de Vic, indica que existia ja a la fi del segle XIII com a mínim. L'edifici ha sofert moltes modificacions (segles XVII i XVIII sobretot) i, al seu costat, hi ha l'antiga casa dels ermitans. L’actual edifici fou construït l’any 1656 per Joan Nasich, tot substituint un d’anterior datat ja el 1294Actualment, dels nombrosos aplecs que s'hi celebraven durant l'any resten els del dilluns de Pasqua Florida i de Pasqua Granada.

El santuari de la Mare de Déu de Sentfores es troba a uns 500 m d'altitud, a l'extrem de llevant del terme, enlairat en un turó que domina la població i el terme.

Santuari de Sentfores

És típic d'anar-hi el dilluns de Pasqua i quedar-s'hi a dinar, després de jugar a bitlles i ballar sardanes. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua