BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Vicenç De Castellet

Pueblo

Sant Vicenç de Castellet

Municipio

Sant Vicenç de Castellet / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

8275

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 10

Código postal

08295

Teléfono

93-6930611

Fax

93-6930610

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Vicenç De Castellet

Web de Interés

El municipi de Sant Vicenç de Castellet, de 17,09 km²

E-mail municipio

svcastellet@santvi.cat
 

El municipi de Sant Vicenç de Castellet compta ja amb mil anys d'història documentada, que a fi de comptes significa saber que fa mil anys com a mínim ja existia Sant Vicenç de Castellet. L'origen de tota població esdevé un patrimoni històric amb el pas del temps i en definitiva és el principi de tota comunitat de veïns que es convertirà posteriorment en vila, municipi o ciutat, segons el seu creixement d'habitants.

El poble és situat a l'esplanada de l'esquerra del Llobregat, en terrenys que foren de les primitives masies Gimferrer i Sant Joan. La primera urbanització, que llavors comprenia tres carrers: de Migdia (o Gran), de Castellet i de Sobre-roca, data només del 1871. El poble s'enfilà, fins i tot abans de la urbanització sistemàtica de la part baixa, pel sector del camí vell de Vallhonesta (raval de les Roques), proper al mas Sant Joan de Dalt.

EL CASTELL DE SANT VICENÇ CASTELLET

Castell i ermita de Castellet

A la banda dreta del riu, destaca un turó amb la torre de Castellet, ben visible al seu cim.La torre, de planta quadrada, pertanyia al castell de Castellet, esmentat per primera vegada el 1001. Al seu costat hi ha l'ermita de la Mare de Déu de Castellet, construïda el segle XII i refeta el 1884

En el petit nucli rural de Vallhonesta destaca l'ermita de Sant Pere, romànica del segle XI, que presenta un esvelt campanar d'espadanya de dos pisos amb quatre espais per a les campanes.

El terme comprèn, a més del poble de Sant Vicenç de Castellet, cap administratiu, els ravals del Clot del Tufau, de Vallhonesta, de la Farinera (de la Carretera o de l'Altra Banda), del Raval Nou i de les Boades, compartit amb el terme de Castellgalí, i la urbanització de la Balconada

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac està situat a la serralada Prelitoral Catalana, a cavall entre les comarques del Bages i del Vallès Occidental, entre el riu Llobregat i el riu Ripoll. El parc natural està format per dues serralades, que són precisament les que li donen el nom, i que s’uneixen a l’anomenat coll d’Estenalles. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua