BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Sadurni D´Osormort

Pueblo

Sant Sadurni d´Osormort

Municipio

Sant Sadurni d´Osomort / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

91

 

Ayuntamiento

Dirección

Carretera de Sant Hilari, s/n

Código postal

08519

Teléfono

93-8887376

Fax

93-8887375

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Sadurni D´Osormort

Web de Interés

El municipi de Sant Sadurní d'Osormort

E-mail municipio

st.sadurnio@diba.cat
 

Situat en la vall de la riera Major, abans nomenada riera d'Osor, envoltada de les poblacions de Viladrau, d'Espinelves, Vilanova de Sau, Folgueroles i Tavèrnoles. El seu terreny és en la major part forestal i terres de pastura.

L'església parroquial de Sant Sadurní d'Osormort es troba al centre de la vall, prop de la carretera, vora el gran mas de Masferrer i a poca distància de l'edifici de les escoles i de la casa del comú. Fou renovada al segle XI i constitueix encara un notable edifici romànic, amb una nau i un absis decorats amb arcuacions llombardes, que utilitzen la pedra roja per a donar una nota de color i vistositat a l'obra, la qual, a més, té al davant una gran torre, gairebé desproporcionada, de la mateixa amplada de la nau, que tenia els dos pisos superiors ornats amb finestres geminades, partides per una columna, també d'època romànica però posterior a la construcció de l'església.

L'església parroquial de Sant Sadurní d'Osormort es troba al centre de la vall, prop de la carretera, vora el gran mas de Masferrer i a poca distància de l'edifici de les escoles i de la casa del comú.

L'església parroquial de Sant Sadurní d'Osormort

El mas la Verneda de Sant Feliu reemplaçà l'antiga fortalesa de Planeses i rebia encara el nom de domuso casal fortificat al segle XV
Altres punts d'interès dins la vall de la Riera Major són l'Hostal de la Cantina, després dels giravolts de la carretera que ve de Sant Hilari; el grup de masos de la Boixeda; el Rifà i un molí prop del torrent homònim; el molí de la Verneda; el molí de Bojons

El terme, a més de la caseria de Sant Sadurní d'Osormort (531 m), comprèn la caseria de la Verneda de Sant Feliu i la urbanització del Bojons, i també l'antiga demarcació parroquial de Sant Feliu de Planeses.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua