BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Quirze Safaja

Pueblo

Sant Quirze Safaja

Municipio

Sant Quirze Safaja / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

629

 

Ayuntamiento

Dirección

Carretera de Barcelona, 2

Código postal

08189

Teléfono

93-8660368

Fax

93-8662262

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Quirze Safaja

Web de Interés

Sant Quirze Safaja, art i natura, l´aigua, la roca, el paisatge

E-mail municipio

st.quirzes@diba.cat
 

Sant Quirze Safaja, és el poble situat més al sud del Moianès. El terme municipal fa poc més de 25 km2, que s’estenen enmig d’una zona muntanyosa envoltada de boscos de pi, roures, alzines i vegetació de ribera. Travessen el terme diversos torrents i rierols i també el riu Tenes. Al sud-est trobem els Cingles de Bertí que van patir un desastrós incendi forestal l’any 1994.

Planol esquemàtic del municipi. Llegenda: 1- La bauma de l´Espluga, 2- La bauma del Molí o dels Horts, 3- Poua de les Torras, 4- Pujada de Màrius Torres, 5- La molla, Mirador al Tenes i Nucli Antic, 6- Esglèsia Parroquial, 7- Faig centenari, 8- Raconada del Tenes, 9- Font del Cingle, 10- Font del Solar, 11- Embassament, 12- Capella de Barnils, 13- Molí i saltants de Llobateres, 14- Sant Miquel del Fai, 15- Sobat, Estació de Servei Sant Quirze, 16- La Masia, 17- Camping l´Illa, 18- Pastisseria Sosa, "La Tenda", 19- Hostal Safaja.

El municipi de Sant Quirze és integrat per dues parròquies, la que dóna nom al municipi i la de Sant Pere de Bertí, situada en un terreny que no podem considerar del Moianès sinó més aviat osonenc, per tal com es troba més vinculat amb Sant Martí de Centelles. Cadascuna de les dues parròquies o entitats del terme té una geografia i característiques diferents malgrat la seva unió municipal a partir del 1840.

Llocs d'interès

1- La bauma de l’Espluga

2- La bauma del Molí o dels Horts

3- Poua de les Torras

4- Pujada de Màrius Torras

5- La molla, Mirador al Tenes i Nucli antic

6- Església Parroquial

7- Faig centenari

8- Raconada del Tenes

9- Font del Cingle

10- Font del Solar

11- Embassament

12- Capella de Barnils

13- Molí i saltants de Llobateras

14- Sant Miquel del Fai

L'església guarda una antiga imatge de la Mare de Déu del Roser, de marbre, feta vers el 1610

Vista de l´esglèsia de Sant Quirze de Safaja

L'església guarda una antiga imatge de la Mare de Déu del Roser, de marbre, feta vers el 1610, una antiga creu processional i un relleu amb una Pietat de Frederic Marès.

Entre els masos cal destacar el Molí de Llobateres, que té una antiga torre de defensa amb espitlleres del segle XIII i, en especial, el mas de les Torres, un gran casal quadrat, edificat el 1719 i costejat pel consell de Vic, perquè en la guerra de Successió es destruí l'antic mas

La natura és doncs, el principal patrimoni del poble. Passejant pels nombrosos corriols i dreceres que encara uneixen les cases de pagès, trobarem fonts, baumes, gorgs, conreus, etc., recorreguts plàcids per a gaudir de la fauna i la flora del Moianès

El poble de Sant Quirze celebra la festa de Sant Quirze i Santa Julita el 16 de juny, i la festa major el segon diumenge d'agost(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua