BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Quirze Del Valles

Pueblo

Sant Quirze del Valles

Municipio

Sant Quirze del Valles / Comarcas:Valles Occidental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

18225

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, 6

Código postal

08192

Teléfono

93-7216800

Fax

93-7211531

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Quirze Del Valles

Web de Interés

El municipi de Sant Quirze del Vallès

E-mail municipio

st.quirzev@sqvalles.org
 

Sant Quirze del Vallès està situat al mig de la comarca del Vallès Occidental, i està vertebrat per la Serra de Galliners, un espai natural que divideix en dos els nuclis de població, d’una banda Sant Quirze, situat a la vessant est del massís i de l’altra, Les Fonts, a l’oest.

Sant Quirze del Vallès està situat al mig de la comarca del Vallès Occidental, i està vertebrat per la Serra de Galliners, un espai natural que divideix en dos els nuclis de població

Vista del municipi de Sant Quirze del Vallès

Llocs d'interès:

Sant Feliuet de Vilamilans és un petit temple, exemple d’art preromànic, la data del qual es desconeix, tot i que els primers documents que parlen d’aquesta església daten de finals del segle X.

Parròquia de Sant Quirze i Santa Julita: no conserva restes antigues, ja que fou ampliada en 1701-02 pel mestre d'obres Joan Picassó, de Cardedeu, per la qual cosa hom enderrocà una bona part de l'obra anterior per aprofitar-ne els materials (també s'hi usaren materials de l'església de Sant Pere dels Torrents). La nova església s'enriquí el 1708 amb un retaule barroc de l'escultor Joan Vila, de Mataró

La Patronal, d’estil modernista, va ser construïda l’any 1922

La Cooperativa Agrícola és un altre edifici modernista, edificat l’any 1927

Casa de Cultura Vila-Puig
L’any 2002 l’ajuntament va iniciar la rehabilitació de la Casa natal del pintor Joan Vila Puig per poder comptar amb un nou espai dedicat a la cultura.

l llarg de les darreres dècades del segle XX, Sant Quirze del Vallès ha viscut importants canvis i transformacions a diferents nivells, que l’han convertit en un dels municipis de més qualitat de la comarca.

Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

La festa major de Sant Quirze s'escau el primer diumenge de setembre. A partir del 1985 es recuperà la festa del Most, que es fa pel setembre i l'octubre i consisteix a reproduir les escenes de la collita del raïm i l'elaboració del vi. El 12 d'octubre també es realitza un romiatge a Montserrat.

Al llarg de les darreres dècades del segle XX, Sant Quirze del Vallès ha viscut importants canvis i transformacions a diferents nivells, que l’han convertit en un dels municipis de més qualitat de la comarca. Aquest progrés qualitatiu respon a l’excel.lent combinació de l’essència de poble que encara conserva, la riquesa natural que l’envolta, i l’estratègica situació que ocupa dins la comarca, que fan de Sant Quirze del Vallès un lloc idoni per viure-hi.

El C E S Q V és un club excursionista creat el 1998 per gent amb ganes de fer senderisme, alta muntanya, caminades llargues, barrancs, esquí de muntanya, alpinisme, i així conèixer el país una mica millor.

El municipi comprèn, també, el veïnat de la Serra de Galliners, els barris del Poble-sec i de los Rosales, l'antiga església parroquial de Sant Feliuet de Vilamilans i els barris residencials de Sant Quirze Parc, de Can Pallars i de Castelltort, format per cases unifamiliars, i la urbanització de Can Casablanques. Vora el poble de Sant Quirze, a Can Poncic, hi ha la residència geriàtrica d'Assís.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua