BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Quirze De Besora

Pueblo

Sant Quirze de Besora

Municipio

Sant Quirze de Besora / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2215

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major, 1

Código postal

08580

Teléfono

93-8529017

Fax

93-8529142

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Quirze De Besora

Web de Interés

Història i Patrimoni Sant Quirze De Besora

E-mail municipio

info@ajsantquirze.cat
 

Sant Quirze de Besora es la puerta de entrada y referente de servicios del Bisaura, -formado también por Sta. Maria de Besora, Vidrà, Montesquiu y Sora-.

El parque municipal del Ter y las diversas fuentes del pueblo junto con el paisaje pre-pirenaico que lo envuelve, sin olvidarnos de la popular gastronomía casera de sus restaurantes son algunos de sus rasgos identificativos.

Situació de Sant Quirze de Besora

El nucli antic es formà a la sagrera, entorn de la primitiva església de Sant Quirze.

Llocs d'interès

Capilla de la Mare de Déu de Montserrat
Capilla de la Mare de Déu de Lourdes
Parque del castillo de Montesquiu
Parque municipal a la vera del río Ter
Desti·leries Bosch

L'església parroquial actual fou bastida vers el 1771, dins el corrent barroc neoclassicista i amb poca personalitat. Té una gran nau, amb capelles i corredors laterals, i un campanar de torre quadrada. L'havien precedida una església consagrada el 898 i una altra al principi del segle XI, aquesta tenia l'altar principal dedicat a sant Quirze i santa Julita i dos altars secundaris, segurament en absidioles, dedicats a Santa Maria i sant Joan.

Les cases es van anar esglaonant pel pendent del riu, i més tard s'enfilaren vers el camí de Besora. Aquesta posició de les cases, que tenen els darreres amb porxos i galeries mirant al riu, li dóna un caràcter típic i pintoresc.

La població s'estengué inicialment a l'altra banda del Ter, a la dreta, entre la carretera i el riu, on hi ha edificis i comerços nous i un petit jardí públic. Un antic pont del segle XV, renovat al principi del segle XX, i de nou poc després del 1939, que fou fet volar els darrers dies de la guerra, uneix les dues parts. (ftes y fotos ver links de la ficha)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua