BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Pol De Mar

Pueblo

Sant Pol de Mar

Municipio

Sant Pol de Mar / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

4094

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, s/n

Código postal

08395

Teléfono

93-7600451

Fax

93-7600451

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Pol De Mar

Web de Interés

La Vila de Sant Pol de Mar

E-mail municipio

santpol@santpol.org
 

La vila de Sant Pol, amb les cases esglaonades que segueixen les formes de les muntanyes on s’asseuen, és un exemple clàssic del poble mediterrani. Aquesta fesomia, juntament amb la gran oferta urbanística de què disposa, provoca l’acostament i desperta l’interès de molta gent de ciutats properes –que té en aquest poble una segona residència- i de turistes que hi vénen a passar l’estiu.

La vila de Sant Pol, amb les cases esglaonades que segueixen les formes de les muntanyes on s’asseuen, és un exemple clàssic del poble mediterrani.

Panoramica de Sant Pol de Mar

De petita extensió, comprèn solament la vila de Sant Pol de Mar, amb l'antic monestir benedictí i cartoixa de Sant Pol del Maresme i algunes urbanitzacions residencials construïdes modernament.

Vila d'una gran lluminositat, caseriu blanc, alineat en semicercle paral·lel a la mar, la visió des de l'anomenada popularment ermita de Sant Pau (Sant Pol del Maresme) és una de les millors de la comarca. A part l'arquitectura tradicional de les cases de pescadors (segles XVI, XVII i XVIII), hi ha encara diverses mostres d'arquitectura historicista o eclèctica, com Can Planiol, o netament modernista, com les Escoles Públiques

D’entre la variada obra arquitectònica modernista, la major part de la qual és de l’arquitecte Ignasi Mas Morell, destaca l’edifici de les Escoles, al carrer Santa Clara, inaugurades el 1910

Fachada modernista de Sant Pol de Mar

L'actual església parroquial de Sant Jaume fou construïda el 1590 en estil gòtic tardà sobre una petita capella que ja hi havia al mateix indret, també sota l'advocació de sant Jaume, i serveix de campanar una de les característiques torres de defensa, del segle XVI. Conserva un petit tresor artístic format per una custòdia d'argent, una talla de la Mare de Déu del Roser del segle XVII i un grup escultòric, la pietat, de Juan Martínez Montañés (1568-1649), l'escultor barroc sevillà

Artísticament la part més important del conjunt arquitectònic és una cambra romanogòtica del segle VI que existeix sota l’ermita.

El Passeig de la Punta, el qual és, sens dubte, el millor mirador de la platja i el mar de tota la comarca, construït entre els penya-segats i el mar com en plena Costa Brava

Tocant al Parc del Litoral hi ha la masia de Can Villà, el mas català més pròxim al mar, construït entre els segles XVI i XVII. Conserva una finestra d’estil gòtic.

La gastronomia, que reflecteix d’una manera ben fidel la dieta mediterrània, es veu millorada per l’extens ventall de productes autòctons. Aquests ingredients, mesclats sàviament amb l’art culinari dels seus magnífics restauradors, fan que la cuina mediterrània esdevingui un mite per als paladars dels millors gourmets. I per acabar un deliciós àpat, no cal dir-ho: les postres, maduixes de Sant Pol (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua