BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Pere Sallavinera

Pueblo

Sant Pere Sallavinera

Municipio

Sant Pere de Sallavinera / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

171

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer del Raval, s/n

Código postal

08281

Teléfono

93-8698830

Fax

93-8698830

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Pere Sallavinera

Web de Interés

Sant Pere Sallavinera, informacion y fotos

E-mail municipio

st.peres@sallavinera.cat

 

El terme de Sant Pere Sallavinera amb 21,95 km2 s'estén pel vessant sud del turó de Boixadors. L'element més característic d'aquest municipi és el de Boixadors, documentat des de l'any 1014. Situat a 848 m d'altura, és visible des de gairebé tota l'Alta Anoia.

El terme de Sant Pere Sallavinera amb 21,95 km2 s'estén pel vessant sud del turó de Boixadors. L'element més característic d'aquest municipi és el de Boixadors, documentat des de l'any 1014

Turisme rural a Sant Pere Sallavinera

Llocs d'interès de Sant Pere Sallavinera:

Església parroquial de Sant Pere, romànica: Edifici d'origen romànic, coberta amb volta de mig punt i amb arcs torals. Presenta un fris d'arquets cecs, en sèries de dos, en la part superior del mur sud. Va ser ampliada durant el s.XIII, la volta corresponent a aquesta nau és apuntada. Provablement també va ser modificada durant el segle XVII. Ha estat restaurada durant el període de 1975-1981.

Castell de Boixadors (848 m.) a la serra de Boixadors, forma un bell conjunt amb la romànica església de Sant Pere de Boixadors. El lloc gaudeix d’una esplèndida panoràmica. Esmentat des del 1015. Castell corresponent a la marca de Segarra. Torre i dependències annexes. En procés de restauració.Visites:
Cal concertar-les trucant al telèfon 93 869 88 30 o bé Oficina d'Informació Turística de l'alta Anoia 93 868 03 66

Església nova de Boixadors, a prop de Cal Gironella
Església de Sant Joan, a La Fortesa
Església de Sant Jordi, a La Llavinera
La Llavinera compta amb un petit aeròdrom de terra.
Font d’en Baldiri, ombrívola i acollidora

Castell de Boixadors (848 m.) a la serra de Boixadors, forma un bell conjunt amb la romànica església de Sant Pere de Boixadors

Castell de Boixadors de Sant Pere Sallavinera

El Casc urbà forma un carrer allargassat, en un petit carener, al llarg de la carretera que hi mena i té al seu final l'església que li dóna el nom. A sota l'església hi ha un altre nucli de cases velles algunes de les quals ara s'han restaurat com a residència d'estiueig. És conegut l'Hostal de la Palada pel plat típic de carns que té el mateix nom

La població viu repartida en diversos nuclis rurals com ara Sant Pere Sallavinera, la Llavinera, la Fortesa, Boixadors i la Querosa, i en cases de pagès aïllades. El terme municipal és poc uniforme, amb grans contrastos paisatgístics. És l'única població de la zona que té una important massa forestal.

Les principals activitats econòmiques són l'agricultura i la ramaderia. El terme té sectors relativament rics en aigües, amb notables fonts, alguna d'aigües minerals(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua