BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Pere De Torello

Pueblo

Sant Pere de Torello

Municipio

Sant Pere de Torello / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2322

 

Ayuntamiento

Dirección

Verdaguer, 18

Código postal

08572

Teléfono

93-8584024

Fax

93-8509130

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Pere De Torello

Web de Interés

Sant Pere de Torelló pertany a la comarca d'Osona

E-mail municipio

st.peret@diba.cat
 

Sant Pere de Torelló pertany a la comarca d'Osona, província de Barcelona, es troba a l'extrem septentrional de la plana de Vic, a la confluència del riu Ges i del riu Fornès, i limita amb el Ripollès i la Garrotxa.

Llocs d'interès

Església Parroquial de Sant Pere de Torelló
Santurai de Nostra Senyora de Bellmunt
Els castells: castell de Torelló, castell de Sa Reganyada, castell de Curull i castell del Vilar
Els ponts romànics: pont del Molí de Slagueda, pont del Molí de la Riera i pont de Targarona
Ermita de Sant Roc
Molí del Salt
Llogaret de Sant Andreu de la Vola
Puig Tosell
Fageda de la Grevolosa
Ermita de Sant Nazari
Presa d'aigua del Forat Micó
Ruta d'arbres monumentals i Gorgs d'aigua
Zona mediambiental de la Riera

El santuari de Bellmunt és l'indret més conegut del terme. La seva situació, al cim de la serra de Bellmunt, a 1 246 m, en fa un mirador privilegiat de la Plana de Vic i d'una bona part del Ripollès

Santuari de Bellmunt a Sant Pere de Torello

Sant Pere de Torelló destaca especialmente por su gran patrimonio natural, ya que unas 4/5 partes del término son bosque, por lo que ofrece un gran número de lugares interesantes que pueden ser un buen motivo para ir de excursión.

No es de extrañar, entonces, que la tornería de madera desde mediados del siglo pasado, haya resultado el oficio más importante, que inicialmente se llevaba a cabo mediante métodos artesanales pero que con el tiempo, se ha ido mecanizando aunque todavía se mantiene el carácter de empresa familiar: pequeños talleres donde trabajan los diferentes miembros de una misma familia.

Per Nadal se celebra un cagatió i es fa un pessebre al costat de l'església. Durant la primavera es fa una arrossada al mas de la Redorta i el 25 d'abril és típic de celebrar una missa de benedicció al santuari de la Mare de Déu de Bellmunt. El Dilluns de Pasqua es fa un aplec al santuari de la Mare de Déu de Bellmunt, festivitat que se celebra també amb una missa, una rifa, una arrossada i una ballada popular de sardanes. El segon diumenge de juny s'organitza la festa dels avis. El 29 de juny hom celebra la festa major petita en honor a sant Pere i el quart diumenge del mes de setembre la festa major de Sant Severí, que inclou un pregó i les típiques "carretilles", un tipus de foc artificial semblant als correcames.

El municipi de Sant Pere de Torelló, que el 1937 es digué Bellserrat, comprèn, a més de la vila de Sant Pere de Torelló, el llogaret anomenat de Sant Andreu de la Vola, o la Vola i també hi ha un important nombre de masies esparses.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua