BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Pau De Pinos

Pueblo

caseria: Sant Pau de Pinos

Municipio

Santa Maria de Merles / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

18

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Sta. Maria, s/n

Código postal

08517

Teléfono

93-8250400

Fax

93-8250400

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Pau De Pinos

Web de Interés

Santa Maria De Merles

E-mail municipio

st.m.merles@diba.cat
 

L'església de Sant Pau de Pinós fou centre d'una petita demarcació històrica centrada en l'antic castell de Pinós, o torre de Ginebret, situada no gaire lluny del mas de Ginebret i abocada a la vall de Merlès; és citada ja el 1063, quan depenia de Miró Riculf, tronc del famós llinatge dels Pinós, raó per la qual hom ha considerat que aquest petit terme donà el cognom als futurs barons de Pinós i Mataplana.

Nucli de Sant Pau de Pinos

El temple constava d'una nau única, rectangular, rematada al costat de llevant per un absis semicircular. L'actual edifici conserva alguns elements de l'època primitiva malgrat haver estat transformat i desfigurat. A l'Edat Mitjana depenia de la parròquia de Santa Maria de Merlès, fins a l'any 1778 en que fou definida com a parròquia independent

Prop de l'església romànica de Santa Maria de Pinós, i dalt d'un petit turó, hi ha les restes d'una torre del segle XII que correspon a una gran masia fortificada de planta quadrada, de dos pisos d'alçada i finestres en forma d'espitllera.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua