BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Marti Sesgueioles

Pueblo

Sant Marti Sesgueioles

Municipio

Sant Marti Sesgueioles / Comarcas: Anoia

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

376

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, s/n

Código postal

08282

Teléfono

93-8681122

Fax

93-8681122

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Marti Sesgueioles, web de l´ajuntament

Web de Interés

Informacio de Sant Marti Sesgueioles

E-mail municipio

st.martises@sesgueioles.cat
 

Sant Martí de Sesgueioles és un petit municipi de gran riquesa acuífera subterrània situat en l'altiplà de Calaf

La població està presidida per un puig, en què destaca la figura esvelta d'un campanar del segle XVI, que curiosament està aïllat de l'església parroquial. El municipi conserva alguns elements antics com una portalada gòtica al carrer Vell i cases com la Rectoria Vella, amb restes de finestrals i estructures dels segles XVI i XVII.

Sant Martí de Sesgueioles és un petit municipi de gran riquesa acuífera subterrània situat en l'altiplà de Calaf

Vista del municipi de Sant Marti Sesgueioles

Llocs d'interès

St. Valentí de Villalonga Ruïnes de l'església, datada a mitjans del segle XI. Actualment existeix una capella construïda l'any 1699, que substituí a la primera. L'any 1991 es va restaurar aquesta capella i es va restituir la planta de la primitiva capella. Aquesta recorda l'antic castell i poblat de Vilallonga.

Campanar de l'antiga església de St. Martí, construïda a mitjans del segle XVI. El campanar però sembla ser que es va construir entre finals del XVII i principis del XVIII. Encara conserva les campanes alguna d'elles del s. XVIII.

Portalada de la vila d'arc gòtic, corresponent a l'ampliació de la població durant el segle XVI.

a l'actual Carrer Vell, on es conserva una portalada de la vila d'arc ogival o gòtic

La portalada d'entrada a la vila de Sant Martí Sesgueioles

Església actual de St. Martí, construïda a finals del s.XVIII. Edifici gran, barroc-neoclàssic, que en una de les parets exteriors presenta un relleu de St. Miquel procedent de l'anterior església.

Font Emili Donadeo
Font dedicada al veí de Sant Martí, que gràcies a la seva generositat tots els veïns poderen gaudir d'aigua corrent i actualment encara en poden gaudir. Monument realitzar amb materials arenosos, amb hornament superior d'un cistell ple de friuta.

El nou poble es devia establir al cim i al pendent del puig, vers el lloc on el 1550 es va construir una església nova, de la qual encara resta el campanar. A conseqüència del notable augment que la població patí a mitjan segle XVI es construïren noves cases entre la nova església i la riera, a l'actual Carrer Vell, on es conserva una portalada de la vila d'arc ogival o gòtic, al Carrer Major o de Baix, a la Plaça, al Pati, la Rambla i al carrer del Roser, aquest dit així per la capella del Roser, que Pau Dalmases i altres vilatans alçaren vers el 1670. En aquest sector del poble queden cases com la Rectoria Vella, amb restes de finestrals i estructures dels segles XVI i XVII

La curiositat de Sant Martí de Sesgueioles monumentalment parlant, és que el campanar està separat de l'esglèsia del poble

El Poble de Sant Marti Sesgueioles

La festa major de la població s'escau pel diumenge després del 15 d'agost, i el diumenge pròxim a l'11 de novembre es fa la festa major de Sant Martí. Pel febrer, el diumenge pròxim al 14, es fa una festa de caire religiós a la capella de Sant Valentí. (ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua