BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Julia De Cerdanyola

Pueblo

Sant Julia de Cerdanyola

Municipio

Sant Julia de Cerdanyola / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

257

 

Ayuntamiento

Dirección

Local Municipal, s/n

Código postal

08694

Teléfono

93-8227667

Fax

93-8227669

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Julia De Cerdanyola

Web de Interés

Turisme natural en Sant Julia de Cerdanyola

E-mail municipio

st.juliac@diba.cat
 

El municipi de Sant Julià de Cerdanyola, de 12 km² d'extensió, fou creat el 28 de juny de 1993, per un decret que n'ordenava la segregació del municipi de Guardiola de Berguedà, al qual havia pertangut fins aleshores. El nou terme confronta a llevant amb el de la Pobla de Lillet; al N i a ponent, amb Guardiola de Berguedà i, al S, ho fa amb la Nou de Berguedà i amb Castell de l'Areny.

El municipi té com a únic nucli de població agrupada el poble de Sant Julià de Cerdanyola, tot i que el poblament disseminat és força important

Sant Julià de Cerdanyola turisme rural i natural

Sant Julià de Cerdanyola

El poble de Sant Julià de Cerdanyola, que havia estat una propietat del Monestir de Sant Llorenç prop Bagà, va sofrir una important davallada demogràfica arrel de la Pesta Negra a la Baixa edat Mitjana, de la que no es va refer fins gairebé a l'època contemporània.

El nucli antic presenta cases agrupades en carrers irregulars. Totes les construccions són de pedra vista, típica de l'Alt Berguedà. A Cerdanyola, que actualment és un lloc de turisme i estiueig important, s'han construït noves cases i xalets que li donen un aire de modernitat però que, en general, no desfiguren el nucli antic. Poc abans d'arribar a Cerdanyola, al peu de la carretera, hi ha la capella neoclàssica de Santa Maria de les Esposes, bastida l'any 1858. Cal destacar també les fonts del Castell, de Sant Antoni, Fontanals i de la Pomera.

La Fia-faia es la fiesta que da entrada a la Navidad en los pueblos de Bagà y San Julià de Cerdanyola. La vigilia de Navidad, en el punto del anochecer, cada una de las dos poblaciones enciende una hoguera en la montaña, en un altozano des del que se divisa la puesta de sol, desde allí se transporta el fuego hasta el centro del pueblo por un grupo de “fallaires” en una vistosa bajada nocturna, que algunos años puede acompañar la nieve.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua