BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Joan De Montdarn

Pueblo

Sant Joan de Montdarn

Municipio

Viver i Serrateix / Comarcas: Bergueda

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

25

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa de la Vila

Código postal

08673

Teléfono

93-8204922

Fax

---

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Joan De Montdarn

Web de Interés

Viver i Serrateix

E-mail municipio

viver@diba.cat
 

L'antiga quadra de Sant Joan de Montdarn es troba al sector NW del terme, a la capçalera de la riera de Merola, i és centrada per l'antiga església de Sant Joan.

Com arribar a Sant Joan Montdarn

Com arribar a Sant Joan Montdarn

De l'església romànica resta l'absis i el presbiteri de la primeria del segle XI, amb vestigis del segle X. A la paret N del presbiteri es conserva la porta romànica. Als segles XV o XVI fou modificada la part SE; al segle XVIII s'amplià i es deixà tal com és ara; es transformà la volta i s'hi feren el creuer, el cimbori i el campanar. Correspon a una de les primeres comunitats de clergues de la comarca.

De l'església original en queda ben poc: l'absis, amb arcs i franges llombardes, és típic del romànic del segle XI. La nau va ser allargada al segle XIV, i la coberta sobrealçada al segle XVI, el retaule és barroc, i encara es van fer altres modificacions al segle XVIII.

Monestir de Sant Joan Montdarn

Quan el monestir de Sant Joan de les Abadesses passà a ser comunitat canonical (1017), sembla que s'hi traslladaren els monjos de Sant Joan de Montdarn, que esdevingué simple parròquia rural. A la roca on s'assenta l'edifici hi ha excavades diverses sepultures antropomorfes, probablement de la primera època comunitària (segles IX-X).

La festa major se celebra per Sant Joan, el diumenge següent al 24 de juny. (ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua