BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Iscle De Vallalta

Pueblo

Sant Iscle de Vallalta

Municipio

Sant Iscle de Vallalta / Comarcas: Maresme

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1235

 

Ayuntamiento

Dirección

Escoles, 2

Código postal

08359

Teléfono

93-7946128

Fax

93-7946048

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Iscle De Vallalta

Web de Interés

Sant Iscle de Vallalta, turisme al Maresme

E-mail municipio

st.iscle@diba.cat
 

Sant Iscle està situat a la Vallalta (d’on agafa el cognom), al Maresme Central. Enlairat entre dues rieres i sempre aixoplugat pel Montnegre, és un poble que integra la tradició i la modernitat.

La superficie del terme municipal és de 17,72 km2, dels quals 800 ha són de parc natural i amb la massa forestal més important de tot el Maresme.

Els seus 1.200 habitants es distribueixen entre el nucli urbà, els tres veïnats històrics, dues urbanitzacions i prop de 150 cases a pagès.

Vista panoramica de Sant Iscle de Vallalta

Vista panoramica de Sant Iscle de Vallalta

El presideix l'església parroquial de Sant Iscle (advocació que comparteix amb Santa Victòria, Sant Pere i Sant Feliu), aturonada, edifici de construcció relativament moderna, simple i auster, amb campanar de torre quadrat (una làpida a la façana commemora la resistència que el sometent oferí a les tropes franceses durant la guerra contra Napoleó (1808-09), que salvà la població del saqueig.

Llocs d'interès:

Dones d'aigua
Itineraris
La Salut
L'Esglesia
Parc Montnegre Corredor
Plaça de les Basses
Plaça de l'Onze de Setembre

El cultiu, en el cada vegada més escàs terreny dedicat a l’agricultura, continua essent el maduixot.

El paisatge del terme de Sant Iscle de Vallalta és una gran massa elevada de color verd fosc -fosforescent després de ploure-, uns turons assequibles amb matisos diversos del verd, i una vall llarga i trencada -com si fos un congost ample- que s’obre camí entre el poder dels munts.

El territori és molt muntanyós i apareix trencat per nombroses valls solcades per torrents (torrent de l'Oradella, al límit amb Arenys de Munt, de Sant Iscle, de Can Palau) i altres valls subsidiàries, alimentades per l'aigua de les abundants fonts que hi ha esparses pel terme. Grans extensions de bosc, amb predomini dels alzinars als sectors més alts i alzines sureres i pinedes per sota dels 500 m d'altitud, cobreixen els terrenys.

La població ha estat tradicionalment disseminada en una bona part en un gran nombre de masies esparses, voltades d'abundosa vegetació. Es destaquen Cal Paraire, Can Maresme, prop de la qual se situa la llegenda de les Dones d'Aigua que recull Joan Amades, Can Verdura, Can Pona, Ca n'Alomar, i d'altres.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua