BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Hipolit De Voltrega

Pueblo

Sant Hipolit de Voltrega

Municipio

Sant Hipolit de Voltregà / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3431

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, 1

Código postal

08512

Teléfono

93-8502626

Fax

93-8502339

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Hipolit De Voltrega

Web de Interés

El terme de Sant Hipòlit de Voltregà, dels més petits de Catalunya

E-mail municipio

st.hipolit@diba.cat
 

Sant Hipòlit de Voltregà, és una població situada al nord de la comarca d´Osona. S’hi pot accedir per la carretera C-17, direcció Puigcerdà a l’alçada del km 83.

Sant Hipòlit de Voltregà, és una població situada al nord de la comarca d´Osona

La Vila de Sant Hipolit de Voltrega

La seva altitud és de 553 metres sobre la superfície del mar, i pràcticament ocupa tot el seu terme municipal, és formada per una sèrie de carrerons desiguals i amb forts pendents, que conflueixen en les placetes properes a l’església.

Una primera expansió es va fer al llarg dels camins rals que menen a les poblacions veïnes, i els darrers anys s’ha urbanitzat amb carrers més regulars, tot l’espai situat entre el nucli antic i la carretera de Vic a Puigcerdà.

La Vila ha continuat durant aquest segle una eufòria constructiva i industrial que la situa entre les poblacions més dinàmiques de la Plana

Llocs d'interès:

La Font de la Sala
Lloc d’esbarjo amb arbres i taules per a trobades amb colla.

La Creu de Morral
Creu constituïda a l’any 1901

Casc antic
Conjunt parroquial al 2003, l’Ajuntament va iniciar l’expedient per declarar el conjunt arquitectònic de l’Església i el campanar com a Bé Cultural d’Interès Local

Sant Hipòlit també es destaca en els aspectes culturals, ja que disposa d'un nombre important d'entitats cíviques, socials i de lleure. Hi ha entre d'altres una colla de gegants, un grup de teatre i una agrupació coral, que realitza el concert de la missa del Gall, una societat ocellaire i el grup Amics d'en Verdaguer, el qual organitza un concurs de pessebres.

La zona esportiva és on s´ubiquen dos dels equipaments esportius municipals, la Pista i el Pavelló de Hoquei

Espais Verds al municipi de Sant Hipolit de Voltrega

Sant Hipòlit debe buena parte de su historia al Club Patí Voltregà, que en épocas pasadas estuvo en los lugares más elevados de la clasificación estatal y europea. En la Pista, éste y otros deportes continúan vivos, en recuerdo y memoria de Guillermo Oliveras de la Riva, industrial y fundador del Club Patí Voltregà. Espacio de fiestas populares y celebraciones varias (ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua