BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Fruitos De Bages

Pueblo

Sant Fruitos de Bages

Municipio

Sant Fruitos de Bages / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

7782

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. de Vic, 35-37

Código postal

08272

Teléfono

93-8789700

Fax

93-8760486

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Fruitos De Bages

Web de Interés

Sant Bene de Bages, mil anys d´història

E-mail municipio

ajuntament@santfruitos.org
 

L'església presenta una planta de creu llatina de 30 metres de llarg per 7,53 metres d'ample. Es troba coberta amb una volta de canó lleugerament apuntada, que arriba a una alçada de 12,5 metres.

Absis de San Benet

El poble de Sant Fruitós de Bages a llevant de Manresa, s'assenta a la riba esquerra del riu d'Or i conserva encara un regust rural. El nucli històric conserva, en bona part, el seu aspecte característic, rural i menestral, mentre que l'eixample modern damunt l'eix de la carretera de Manresa a Vic correspon a la seva imatge de població industrial. A la zona més antiga, hi destaca el nucli primitiu o barri de la Sagrera, que és centrat per l'església.

Geográficamente San Fructuoso de Bages está situado al centro de la llanura de Bages, su superficie es mayoritariamente plana. El pueblo esta situado a la derecha del río Llobregat y al norteste de Manresa

Vista del municipi i l´entorn de Sant Fruitos de Bages

L'església parroquial de Sant Fruitós, l'edifici més notable del nucli històric, és d'origen romànic, del segle XII, però experimentà modificacions importants al final del segle XVI, encara dins de la tradició gòtica.

El lloc i l'església de Sant Fruitós de Bages estan documentats des d'abans de mitjan segle X. La dedicació de l'església a Sant Fruitós deriva de la presència d'unes relíquies d'aquest bisbe i màrtir tarragoní en aquesta població.

El municipi és el resultat de l'agregació de diferents parròquies -Olzinelles, Vall dels Horts, Sant Iscle, Sant Fruitós de Bages i Claret- que tenien en comú el seu veïnatge i la seva dependència del monestir de Sant Benet de Bages.

El monestir de Sant Benet és dels pocs monuments en què les diferents èpoques, des de l'alta edat mitjana fins al modernisme, hi ha deixat la seva empremta. El monestir romànic, l'època gòtica, el desenvolupament barroc, el modernisme hi han deixat el seu llegat monumental

Monestir de Sant Benet de Bages

Llocs d'interès

MONESTIR DE SANT BENET DE BAGES
Monestir de San Benet web de Jaume Codina dades i fotos
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT FRUITÓS DE BAGES
SANT SEBASTIÀ DE LES BRUCADES
SANT JAUME D'OLZINELLES
SANTA ANNA I SANTA MARIA DE CLARET
SANT ISCLE I SANTA VICTÒRIA
CELLERS MAS DE SANT ISCLE

Fundat al segle X, cap a l'any 960, pel Comte Sala, va ser consagrat al culte l'any 972.El monestir de Sant Benet és dels pocs monuments en què les diferents èpoques, des de l'alta edat mitjana fins al modernisme, hi ha deixat la seva empremta. El monestir romànic, l'època gòtica, el desenvolupament barroc, el modernisme hi han deixat el seu llegat monumental.

Claustre romàmic de Sant Benet de Bages, municipi de Sant Fruitos

Claustre romàmic de Sant Benet de Bages, municipi de Sant Fruitos

Una gran part del monestir (església, claustre i espais annexos, sobreclaustre, celler...) s'han convertit en un espai museïtzat que permet fer un recorregut històric i emocional pels espais més representatius del monestir, que donen a conèixer, en conjunt, l'evolució social de Catalunya al llarg de mil anys d'història.

el mes de novembre de 2007 el Monestir de Sant Benet tornava a obrir les portes després d'una profunda restauració i millora de les instal·lacions. El nou Monestir de Sant Benet està integrat en un projecte turístic més ampli anomenat Món Sant Benet. Aquest nou complex turístic cultural, a més del Monestir de Sant Benet, inclou el Centre Alicia, de recerca alimentària, l'espai de convencions La Fàbrica i l'Hotel món.

Monestir de Sant BenetDes de fa més d'un miler d'anys els santfruitosencs han conreat la terra, amb especial èmfasi en el cereal de secà, la vinya, el regadiu, l'olivera i el cànem, cercant sobretot l'autoabastament i el petit comerç local. Tampoc era estrany la tinença d'animals domèstics, ja fossin utilitzats en les feines al camp o per al consum propi. Aquests costums agrícoles han anat variant al llarg dels segles en funció de les necessitats productives

El poble de Sant Fruitós disposa avui en dia d'equipaments de tot tipus: centre de salut, residència i centre de dia per a gent gran, pavelló d'esports, camp municipal de futbol, biblioteca pública, casal cultural són alguns dels principals equipaments socials. En el camp de l'ensenyament, a Sant Fruitós de Bages hi ha una escola bressol, una escola pública de primària, una escola privada concertada de primària i secundària, i també un institut públic de secundària.

Uns dels espais públics que cal destacar són el Bosquet i el Passeig que l'uneix amb la resta del poble.

El municipi, que el 1937 canvià el seu nom pel de Riudor de Bages, comprèn a més del poble de Sant Fruitós de Bages, cap administratiu, una munió important de nuclis: els llogarets del Pont de Cabrianes (o Sant Jaume d'Olzinelles) i de Sant Iscle de Bages, els ravals de la Rosaleda de Bages i Torroella de Baix, a tocar del pont del Galobard, la caseria de Sant Benet de Bages i les urbanitzacions de les Brucardes i de la Pineda de Bages, propera al mas de Sant Iscle.(ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua