BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Feliu Sasserra

Pueblo

Sant Feliu Sasserra

Municipio

Sant Feliu Sasserra / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

633

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major, 1

Código postal

08274

Teléfono

93-8819011

Fax

938819017

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Feliu Sasserra

Web de Interés

Sant Feliu Sasserra dades d´interes

E-mail municipio

st.felius@diba.cat
 

Pel que fa a la prehistòria, tan sols es pot dir que s'han trobat 27 peces d'un collaret d'època megalítica a prop de Sant Feliu, en un lloc indeterminat. Sant Feliu fou un d'aquells nuclis rurals nascuts arran de la repoblació medieval.

El poble de Sant Feliu Sasserra (617 m) és a l'extrem E del terme, en una petita serra al carener de la qual s'escampen les cases

Panoramica de Sant Feliu Sasserra

El Lluçanès estava dividit en dos nuclis: un depenent dels senyors del castell de Lluçà i l'altre creat al voltant de l'antic terme del Castell d'Oristà , pertanyent Sant Feliu a aquest darrer La primera notícia que en tenim és de l'any 946, en què surt citada l'església de Sant Feliu.

Es formà en una antiga carrerada abans molt utilitzada pel bestiar que es desplaçava de les terres lluçaneses al Bages. Conserva cases amb finestrals gòtics, i d'altres amb llindes de pedra datades sobretot al segle XVIII. L'edifici més important és l'antiga Casa del Consell i Jurats del Lluçanès, seu de la sots-vegueria, edifici del començament del segle XVII amb una bonica façana renaixentista, i actualment seu de la casa del comú.

Església Parroquial
La Casa del Consell
Serrat de les Forques
Capella de Santa Magdalena
Castell Medieval de Sacirera
Casa de Sant Pere Almató

La fira de les bruixes de Sant Feliu Sasserra

Als voltants del s.XVI - XVII a Sant Feliu Sasserra s’esdevingueren una sèrie de fets escabrosos relacionats amb la bruixeria. Moltes dones foren acusades injustament i moriren a la forca.

Ha passat molt temps des d’aleshores però no ho volem oblidar. Avui, més que mai, tenim ganes de parlar-ne, de denunciar la injustícia, de donar-ho a conèixer. Ës per això que des de fa VUIT anys la fira que habitualment se celebrava el dia de Tots Sants a la vila s’ha convertit en una festa per a elles, les nostres bruixes. Una manera per continuar amb el patrimoni cultural del nostre municipi i pobles veïns.

Aquesta població fou la capital de la sotsvegueria del Lluçanès des del segle XV fins al Decret de Nova Planta. N'és encara avui dia una de les poblacions principals. Té un terme no gaire gran i moderadament poblat en relació als altres pobles. (ftes y fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua