BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Esteve Sesrovires

Pueblo

Sant  Esteve Sesrovires

Municipio

Sant Esteve Sesrovires / Comarcas Baix Llobregat

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

6903

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Major, 8

Código postal

08635

Teléfono

93-7713017

Fax

93-7713120

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Esteve Sesrovires

Web de Interés

Sant Esteve Sesrovire, dades i patrimoni del municipi

E-mail municipio

ajuntament@sesrovires.net
 

El topónimo de San Esteban de Sasroviras deriva de la existencia de bosques de robles (rovires en catalán es sinónimo de roureda, que en castellano significa robledal), con la incorporación del artículo definido propio del dialecto balear «ses».

La història medieval del municipi té el seu orígen en la baronia de Castellvell de Rosanes, demarcació feudal que comprenia Castellví de Rosanes, Sant Esteve, Abrera, Martorell, Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca. Els documents més antics que ens parlen de la parròquia de Sant Esteve són del 1082. En els segles posteriors, els drets del castell i la parròquia van anar canviant de mans. L'any 1503, Lluís de Requesens per ordre del rei Ferran el Catòlic va fer-se amb la potestat de redimir el castell i la parròquia.

El poble de Sant Esteve Sesrovires és a la part central del municipi, emplaçat sobre un replà entre el torrent de Llops i el de Canals i el de Ca n'Estella.

L'església parroquial de Sant Esteve Sesrovires és obra de Josep Domènech i Estapà, també autor del Palau de Justícia de Barcelona. Iniciada l'any 1889, va ser beneïda el 13 de novembre de 1891. En la seva construcció col·laborà tot el poble de Sant Esteve. Destil neogòtic, té planta de creu llatina, amb una nau central i dues laterals. De l'edifici, amb transsepte i absis semicircular, en destaquen els dos campanars de maó vist

Foto antiga de l´Esglesia parroquial de Sant Esteve Sesrovires

Llocs d'interès

ESGLÉSIA PARROQUIAL
CAVES ROGER GOULART
MASIA BACH
MASIA CA N'ESTELLA
CAN JULIÀ
CLUB GOLF MASIA BACH
FÀBRICA CHUPA CHUPS

L' església parroquial de Sant Esteve Sesrovires és obra de Josep Domènech i Estapà.L'obra de Domènech i Estapà consta d'una nau central major i més alta i dues de laterals amb capelles; l'edifici, amb transsepte, absis semicircular i amb dos campanars flanquejant la porta principal a tramuntana, és de línia neomedieval, que adopta solucions de la tradició romànica (absis i transsepte) i, també, de la gòtica (arcs apuntats, arcbotants). A les finestres hi ha vitralls amb vides de sants i al timpà de la porta hi ha esculpida la figura de Sant Esteve i, en baix relleu, escenes del seu martiri. De la parròquia depèn la capella de Sant Joan Samora, del municipi de Sant Llorenç d'Hortons.

Masies:

Can Farràs (sede del actual Ayuntamiento), can Canals , can Julià de la Riera , can Tobelleta , Masia Bach , can Margarit , can Bargalló , ca n'Estella , en la actualidad, todavía existentes.

Habitada majoritàriament per població immigrada, les cases són sovint de construcció pròpia i hi manquen obres bàsiques d'infrastructura.

Sant Esteve compta amb quatre polígons i una intensa activitat industrial amb factories com Chupa-Chups, Cifec, Decathlon, entre d'altres, i el centre tècnic i de disseny de SEAT. Les zones per a indústria estan situades a l'extraradi del poble, connectades directament amb la carretera B-224, l'autopista A-2 i amb les autovies del Llobregat i Martorell-Igualada.(ftes y fotos ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua