BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Celoni

Pueblo

Sant Celoni

Municipio

Sant Celoni / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

16586

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, 1

Código postal

08470

Teléfono

93-8670425

Fax

93-8673914

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Celoni

Web de Interés

Portal turistic-cultural de Sant Celoni

E-mail municipio

santceloni@santceloni.org
 

El municipi de Sant Celoni està situat a l'extrem de llevant del Vallès Oriental, en contacte amb la Selva i el Maresme, centrat per la vall mitjana de la Tordera. A mig camí entre Barcelona i Girona, esdevé un nucli estratègic en l'eix de comunicació més important de Catalunya amb Europa i és també portal privilegiat del Montseny i del Montnegre-Corredor, espais naturals de gran riquesa i bellesa paisatgística.

Ajuntament (plaça de la Vila, 1), de 1926, té una estructura esglaonada de la qual sobresurt la torre central amb rellotge i campanar de ferro. El cos central se sosté amb un sòlid pòrtic d'arcs rebaixats.

Ajuntament de Sant Celoni

Llocs d'interès:

Capella de Sant Ponç (plaça de Rafel Ferrer), formava part de l'antic hospital de mesells o leprosos anomenat de Sant Nicolau, situat fora de la muralla.

Església Parroquial: començada l'any 1634, ha esdevingut l'element emblemàtic del nostre patrimoni. L'edifici, característic del barroc, es va inaugurar el 1703. És de planta rectangular, amb capelles laterals entre els contraforts i absis octogonal

Sant Martí de Pertegàs: d'origen romànic, es va ampliar considerablement en el segle XIV.

Ajuntament de 1926, té una estructura esglaonada de la qual sobresurt la torre central amb rellotge i campanar de ferro

Can Ramis s'hi van fer unes reformes importants cap a l'any 1950. destaca la bella galeria d'arcs carpanells del segon pis, procedents de Barcelona.

La Rectoria Vella: És un magnífic exemple de casal gòtic civil del segle XV, de planta rectangular estructurada a l'entorn d'un pati central. Les galeries d'arcs conopials de maó del segon pis corresponen al segle XVI

El santuari del Puig de Bellver s'alça en un turó, a 224 m d'altitud, a l'W de la vila, des d'on domina una ampla panoràmica sobre les valls de la Tordera i de la riera de Pertegàs

Ermita de la Verge del Puig del Turó o santuari del Puig de Bellver de Sant Celoni

Sant Celoni és la traducció del llatí Sanctum Celedonium i Sancti Celedonii. A través dels segles el nom ha tingut moltes grafies: Sancti Celidonia, Sant Celdoni, Sent Salony, Sanseloni, San Celoni.
El nom és originari d'un màrtir cristià, del qual rebé el nom la capella que es construí a peu del camí ral de Barcelona a Girona.

El Ball de Gitanes és un ball típic del Vallès que es balla en les festes de Carnaval.El Ball de Gitanes de Sant Celoni està documentat l´any 1767, tot i que les seves arrels es troben en els ritus agraris ancestrals per afavorir la fertilitat de la terra i l´inici del cicle primaveral. Els personatges de la Comparsa són el Capità de Cavalls, que cavalca acompanyat pels seus cavallers, vestits elegantment de negre i tocats amb barret de copa. El Vell i la Vella són les autoritats de la Colla de Gitanes. El Vell és la personificació de l´Hivern i, de la Vella naixerà la nova estació:la Primavera. els instruments tradicionals: tamborino, flabiol i sac de gemecs, acompanyats pels picarols dels balladors.

El Ball de Gitanes és un ball típic del Vallès que es balla en les festes de Carnaval. El Ball de Gitanes de Sant Celoni està documentat l´any 1767, tot i que les seves arrels es troben en els ritus agraris ancestrals per afavorir la fertilitat de la terra i l´inici del cicle primaveral.

El Ball de Gitanes és un ball típic de Sant Celoni

Hotel Sant Celoni es un confortable hotel de ambiente familiar que ofrece todas las comodidades y servicios necesarios para todo tipo de cliente.
habitaciones disponen de:
baño completo, mini-bar, caja fuerte,
aire acondicionado, calefación,
linia internet de banda ancha (ADSL)
y televisión vía satélite.

Celebra la festa major de la Mare de Déu del Puig, el diumenge pròxim al 8 de setembre. L'origen d'aquesta festa data del 1687 quan el poble va fer un vot en lliurar-se d'una plaga de llagosta. El diumenge pròxim a l'onze de novembre se celebra la festa major d'hivern de Sant Martí, que coincideix amb la mostra cultural i gastronòmica sobre els bolets.

el terme municipal inclou les urbanitzacions següents: Can Coll, Cal Batlle, Els Boscos del Montnegre i Royal Park. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua