BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Boi De Lluçanes

Pueblo

Sant Boi de Lluçanes

Municipio

Sant Boi de Lluçanes / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

573

 

Ayuntamiento

Dirección

Passeig Lluçanès, 8

Código postal

08589

Teléfono

93-8578241

Fax

93-8578028

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Boi De Lluçanes

Web de Interés

Sant Boi de Lluçanes turisme rural i natural

E-mail municipio

st.boillu@diba.cat
 

Sant Boi de Lluçanès está situado en la falda de la montaña dels Munts, en un suave desnivel hacia el fondo del valle, por donde transcurre la riera del Sorreig.

El monument més notable és l'església parroquial de Sant Baldiri o Sant Boi, planejada i erigida pels germans Josep i Jacint Moretó en 1763-75. L'edifici és d'estil barroc neoclassicista similar als de Taradell, la Gleva o Vidrà, mentre que el campanar, aixecat sobre una base del 1540, es construí el 1815 i es coronà el 1852.

Barri Vell de Sant Boi de Lluçanès

Un passeig per Sant Boi de Lluçanes

Llocs d'interès turístic

Barri Vell: Església parroquial i campanar; Cal Solà, carrers Antic, Major, Manresa, plaça els Munts, plaça Nova i plaça Major.

Ermites i pedrons: Sant Salvador de Bellver, Sant Miquel de Gallifa, els Munts, Sant Roc, l'Àngel de la Guarda, Sant Isidre, el Pla Ballester, Sant Baldiri i Lurdes de Codina. Cases pairals; El Vilar, Viladecans, Codines i Orra.

Indrets: Fonts de la Prada, les Donzelles, la Mina, roure de la Senyora, runes dels castells de Montorroell i de Sant Boi.

Hom celebra festa el 20 de maig, diada de Sant Baldiri, durant la qual surten els trabucaires. La festa major se celebra per la Mare de Déu d'Agost.

El terme de Sant Boi de Lluçanès, que el 1937 es digué Aurora de Lluçanès, comprèn a més del poble de Sant Boi de Lluçanès, cap de municipi, les caseries de Gallifa, Viladecans i Vila-rasa.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua