BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Bartomeu Del Grau

Pueblo

Sant Bartomeu del Grau

Municipio

Sant Bartomeuu del Grau / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

961

 

Ayuntamiento

Dirección

Passeig del Grau, 10

Código postal

08519

Teléfono

93-8889000

Fax

93-8889800

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Bartomeu Del Grau

Web de Interés

Pagina web de Sant Bartomeu del Grau

E-mail municipio

st.bartomeu@diba.cat
 

El municipi de Sant Bartomeu del Grau, de 34,67 km², es troba al sector occidental de la Plana de Vic, de la qual el separa la costa o cinglera que fa d'espona, i s'estén vers l'W per l'altiplà del Lluçanès i vers la depressió d'Alboquers, al S. El terme, allargassat, limita al N amb Sobremunt, a l'E amb Santa Cecília de Voltregà, Gurb, Vic i Santa Eulàlia de Riuprimer, al S amb Santa Maria d'Oló (Bages) i a l'W amb l'enclavament de Muntanyola i Oristà i Olost.

El municipi de Sant Bartomeu del Grau, de 34,67 km², es troba al sector occidental de la Plana de Vic, de la qual el separa la costa o cinglera que fa d'espona, i s'estén vers l'W per l'altiplà del Lluçanès i vers la depressió d'Alboquers, al S.

Llocs d´interes de Sant Bartomeu del Grau

Les primeres notícies de Sant Bartomeu del Grau es remunten al segle X, quan surt documentada l’antiga església situada a frec de la cinglera. No hi havia cap nucli concèntric entorn d’aquest edifici i era, tanmateix, el centre religiós i, en part, l’administratiu d’aquella petita comunitat a la qual donava el nom: Sanct Barthomeu del Grau

Llocs d'interès:

Parròquia Sant Bartomeu del Grau, edifici del segle XVIII.
Sant Genís Savedesa, església del segle XI, d'estil romànic.
Sant Jaume de Fenollet, església del segle XIII, d'estil romànic. Edifici d'una sola nau, la porta és de mig punt i encara conserva el pestell de ferro per tancar-la.
Mirador de Bingrau

Situat a la part meridional del municipi, l’any 1840 fou annexionat a Sant Bartomeu del Grau el llogaret de l’antiga quadra d’Alboquers.

Panoramica de Sant Bartomeu del Grau

El terme comprèn, a més del poble de Sant Bartomeu del Grau, l'antiga quadra dels Boquers i les urbanitzacions del Bingrau, la Codina i la Serra.

Destaquen les associacions de bastoners i geganters, una societat de caçadors i grups esportius com el C.E Miraboira, a més dels patronats de la Vellesa, de la Cultura, de la Joventut i l'Associació de Dones. Hi ha un camp de futbol, piscina i pista polisportiva.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua