BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Antoni De Vilamajor

Pueblo

Sant Antoni de Vilamajor

Municipio

Sant Antoni de Vilamajor / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5332

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Montseny, 5

Código postal

08459

Teléfono

93-8452400

Fax

93-8452051

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Antoni De Vilamajor

Web de Interés

El municipi de Sant Antoni de Vilamajor

E-mail municipio

st.antoni@diba.cat
 

El municipi de Sant Antoni de Vilamajor, anteriorment dit també Vilanova de Vilamajor o, simplement, Vilamajor, va formar-se entorn del nucli de Vilanova, construït a partir del segle XVI dintre el gran municipi i parròquia de Sant Pere de Vilamajor, en una antiga cruïlla de camins. S'hi arriba per la carretera local que enllaça amb Llinars. Es constituí en municipi propi, separat de Sant Pere, entorn del 1840 i el seu terme, amb el de l'antiga parròquia de Sant Julià del Fou, té 13,92 km² i limita amb Sant Pere de Vilamajor.

L'agost de l'any 1988 es va inaugurar com a Casa de la Vila, després d'unes obres de rehabilitació, tot respectant l'aspecte exterior i conservant l'estructura interior.

Sant Antoni de Vilamajor La Casa de la Vila:Can Perpunter

Limita al nord i nord-oest amb Sant Pere de Vilamajor, al sud amb Llinars del Vallès i a l'est amb Cardedeu

Llocs d'interès

Can Perpunter
Església de Sant Antoni
Ermita de Sant Lleïr
Sant Jaume de Rifà
Sant Julià d'Alfou

És un edifici d'una sola nau, de planta gairebé quadrada, amb teulada a dues vessants, que té annexa la casa del paborde, edificada pels volts del 1425. La volta és rebaixada.

Sant Antoni de Vilamajor La capella de Sant Lleïr

La Casa de la Vila està situada a Can Perpunter, masia totalment restaurada i datada de l'any 1647. Curiosament aquest edifici és molt més antic que l'església, dedicada a Sant Antoni Abad, construïda entre els anys 1944 i 1949, ja que l'anterior fou completament destruïda durant la Guerra Civil. Així mateix, es dóna la circumstància que totes les esglésies situades dins del terme municipal –Sant Lleïr, Sant Jaume de Rifà i Sant Julià d'Alfou- són més antigues que la principal.

El poble disposa d'una escola pública d'ensenyament primari amb 31 alumnes de pre-escolar i 204 de EGB (1987), i també d'una sala de festes amb un teatre amb capacitat per a 240 persones.
Les festes més importants són la festa major d'hivern de Sant Antoni, que se celebra el diumenge pròxim al 17 de gener, i la festa major d'estiu, que s'escau el tercer diumenge d'agost.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua