BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Andreu De La Barca

Pueblo

Sant Andreu de La Barca

Municipio

Sant Andreu de La Barca / Comarcas: Baix Llobregat

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

26279

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 1

Código postal

08740

Teléfono

93-6356400

Fax

93-6356413

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Andreu De La Barca

Web de Interés

El poble de Sant Andreu de la Barca

E-mail municipio

st.andreub@diba.cat
 

El municipi de Sant Andreu de la Barca consta, doncs, de dues zones ben diferenciades: la plana del Llobregat i la muntanya, darrers contraforts del massís de Garraf-Ordal.

El poble de Sant Andreu de la Barca (42 m d'altitud), cap de municipi, és situat a la dreta del Llobregat, al llarg de la carretera nacional, encaixat entre la muntanya —al peu de la qual passa el ferrocarril— i la riba propera al riu. El nucli antic de la població és a ponent de la carretera nacional, centrat per l'església parroquial de Sant Andreu.

La majoria de cases, de planta i pis, que hi ha a banda i banda de la carretera en aquest sector vora l'església són dels anys vint d'aquest segle. En l'actualitat, la població ha crescut vers el NW seguint l'eix de la carretera, on s'han edificat blocs alts de pisos.

Terme municipal de Sant Andreu de La Barca

La majoria de cases, de planta i pis, que hi ha a banda i banda de la carretera en aquest sector vora l'església són dels anys vint d'aquest segle. En l'actualitat, la població ha crescut vers el NW seguint l'eix de la carretera, on s'han edificat blocs alts de pisos.

L'edifici de l'església de Sant Andreu de la Barca ha estat un element emblemàtic de la imatge de la població. El campanar, una esvelta torre quadrada a la base que a mitja alçada passa a ser vuitavada i té finestres apuntades al pis més alt, construïda amb pedra rogenca ben tallada, és a moltes fotografies antigues de la població. L’església parroquial de Sant Andreu de la Barca és documentada ja al segle XII. El campanar data del 1581. La resta de l'església fou reconstruïda al darrer terç del segle XIX.
De l’església del segle XVI es conserven també unes claus de volta gòtiques esculpides (amb les imatges de Sant Andreu i la Mare de Déu del Roser) d'estil renaixentista.

Lugares a visitar:

Iglesia parroquial y campanario (casco antiguo). Fechada en 1501, fue reformada en el siglo XIX y tras la Guerra Civil.
Ermita de Santa Madrona (El Palau).
Torre-molino Pedemonte (La Solana), que aloja una guardería municipal.
Can Preses y Can Archs (El Palau), masías del siglo XV.
Plaza de Font de la Roda (casco antiguo).
Casas modernistas de la calle Joan Bosch (casco antiguo).
La plaza del mongo.(chocolate)
La solana

L'actuació residencial de Can Canals de l'Institut Català del Sòl configura una zona urbana de connexió entre el centre i el barri del Palau, que s'estén al nord del terme municipal. S'ha respectat el bosc inclòs a la zona més alta del sector, el qual ha quedat com a parc públic d'importància municipal.

A Sant Andreu de la Barca hi ha diverses associacions culturals, corals, associacions de veïns i grups d'esplai i instrumentals. Cal destacar, però, l'associació Foment de Cultura, i la societat El Casino, ambdues amb teatre, i el Cercle Català. Sant Andreu disposa d'una biblioteca i un museu municipal. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua