BARCELONA

Datos del Pueblo

Santa Margarida i els Monjos

Pueblo

Santa Margarida i els Monjos

Municipio

Santa Margarida i els Monjos / Comarcas: Alt Penedes

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

6459

 

Ayuntamiento

Dirección

Avinguda de Catalunya, 74

Código postal

08730

Teléfono

93-8980211

Fax

93-8980360

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Santa Margarida i els Monjos

Web de Interés

Santa Margarida i els Monjos cultura i patrimoni

E-mail municipio

st.m.monjos@diba.cat
 

Santa Margarida i els Monjos és un municipi situat al sud-est de la comarca de l'Alt Penedès, a la depressió Pre-litoral, i és travessat pel riu Foix. Té 17'39 Km2 de superfície i 4.800 habitants, a 30 de juliol del 2000. El municipi manté un equilibri entre la plana i la muntanya, i gaudeix d'una climatologia i una vegetació típicament mediterrània.

Santa Margarida i els Monjos

Santa Margarida i els Monjos

El nostre municipi compta amb indrets naturals de gran bellesa: la Font de Sant Llorenç, el bosc dels Pins Alts, el Torrent de Cal Bruna, el riu Foix... tots ells mereixen una especial passejada que desperta agradables sensacions.

S'han trobat vestigis de diverses èpoques: ibèrics, romans, àrabs... testimonis de llunyans poblaments amb constant presència a la zona, motivada per la proximitat a l'important nucli ibèric d'Olèrdola i al pas de la Via Augusta. Ja a l'època medieval, el municipi s'anà ampliant al voltant de l'església de Santa Margarida del Penedès, d'estil romànic i al voltant també, al segle XIII, d'un molí fariner a la riba del riu Foix, propietat dels monjos de Santes Creus.

cal destacar el Castell on va nèixer Sant Raimon de Penyafort, fortificat, amb una torre rodona i llenços de murs medievals, o l'ermita de Penyafel, on s'hi celebra anualment un Aplec el Dilluns de Pasqua. L'església és gairebé aterrada i s'utilitza com a cementiri, amb nínxols fins i tot dins la nau. Era precedida d'un porxo sostingut per arcs de ferradura, amb un campanar de paret al davant, tot molt enderrocat actualment. Del temple romànic només resta la portalada, amb arquivolta i dues columnes amb capitells. De tres naus, va ser molt reformada vers el segle XVI

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos

Està format per una desena de nuclis urbans i barriades petites, sent els més importants Els Monjos, la Ràpita i Cal Rubió, a més de diverses masies distribuïdes per tota la geografia municipal.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua