BARCELONA

Datos del Pueblo

Sant Agusti De Lluçanes

Pueblo

Sant Agusti de Lluçanes

Municipio

Sant Agusti de Lluçanes / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

105

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Alou, 6

Código postal

08586

Teléfono

93-8527001

Fax

93-8527001

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Agusti De Lluçanes

Web de Interés

El municipi de Sant Agustí de Lluçanès

E-mail municipio

st.agusti@diba.cat
 

El municipi de Sant Agustí de Lluçanès té dos petits nuclis de població, el carrer de l'Alou i el barri de Sant Agustí, juntament amb un veïnat dispers de cases de pagès.

El municipi de Sant Agustí de Lluçanès

El municipi de Sant Agustí de Lluçanès

L'església fou refeta al segle XI i ampliada amb capelles laterals i un portal nou vers el 1731; es troba al peu de la carretera de Sant Quirze a Berga, prop del gran mas el Grau. El seu terme depenia originàriament del castell de Lluçà, i a la fi del segle XIII es constituí com a quadra independent, sota el domini dels cavallers cognomenats Santagustí, protectors especials del monestir de Lluçà, que la vengueren el 1754. Després fou lloc reial.

El Santuari dels Munts, que existia l'any 1170, presideix tota la contrada i és des de ja fa segles centre d'una important tradició marina i popular. A l'església actual, edificada a finals dels segle XVII com a culminació de la importància que prengué el lloc, s'hi venera una imatge de Santa Maria, obra románica del segle XIII que fou restaurada l'any 1929

Una de les activitats econòmiques que es desenvolupa en el nostre municipi és la Fira de l'Hostal del Vilar, antigament - durant els últims tres-cents anys - fou una de les fires més importants que es celebrava a Catalunya a camp obert. En l'actualitat s'exposa maquinària agrícola, parades de productes artesanals, antiguitats, espectaculars concursos de gossos d'atura i tala d'arbres, música tradicional i un multitudinari dinar campestre (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua