BARCELONA

Datos del Pueblo

Santa Eulalia De Ronçana

Pueblo

Santa Eulalia de Ronçana

Municipio

Santa Eulalia de Ronçana / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

6669

 

Ayuntamiento

Dirección

Carretera de la Sagrera, 3

Código postal

08187

Teléfono

93-8448025

Fax

93-8449380

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Santa Eulalia De Ronçana

Web de Interés

Història i Patrimoni de Santa Eulàlia de Ronçana

E-mail municipio

st.eulaliaron@diba.cat
 

Santa Eulàlia és un municipi de 14 Km 2 que es troba a l’extrem occidental de la comarca del Vallès Oriental , a la conca del riu Tenes, al curs mitjà d’aquest afluent del Besòs. Els turons, les valls i els petits planes són elements que caracteritzen la nostra geografia.

Santa Eulàlia disposa també d’altres accidents geogràfics relacionats amb indrets del poble: hi trobem timbes, fondalades profundes i estretes com les de Can Maset, Can Just o Sant Simple, hi trobem serres, planes,; però sobretot a Santa Eulàlia hi podem trobar torrents, es poden comptar fins a deu torrents, entre d’altres el torrent del rector, el de l’Areny o el de Can Font. Tots ells porten les seves aigües al riu Tenes, que corre longitudinalment per la part oriental del poble.

Llocs d'interès:

antiga masia amb forma de castell, arruïnada no pas per les flames, sinó per la descurança dels homes que ja no hi viuen. És el Clascar.

El Clascar de Santa Eulalia RonçanaEl Clascar
La torre de senyals de Puiggraciós
Ca l’Amell Gros
Pous de glaç de Lliçà de Vall
Can Sabater
El torrent de l’Areny
Pla de can Moncau
La font del Rector
L’Església Vella
Sant Miquel del Fai
La Serra
El Puig Aguilar
El Bruguer
La Serra de can Senalla
La Pineda i la Madella de Riells
Les Torres
Sant Valerià
L’alzinar de can Burguès
Can Viaplana
La bassa de can Falgà
Can Coll

Al municipi hi ha un centre públic d'ensenyament primari, situat al Rieral, i un de privat a la Sagrera, ambdós amb un total de 350 alumnes de EGB, i un centre de FP a la Sagrera, al qual assisteixen 99 alumnes (1987).
D'entre les tradicions de Santa Eulàlia de Ronçana cal destacar les caramelles de Setmana Santa, que es canten sortint de la missa de Pasqua, al migdia. El 3 de maig se celebra la festa de l'arbre, que consisteix en plantar un plàtan a la plaça. La festa major d'estiu se celebra el segon diumenge d'agost, i la d'hivern, recuperada el 1983, el 10 de desembre. Es fa un aplec a l'ermita de Sant Cristòfol el 10 de juliol.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua