BARCELONA

Datos del Pueblo

Santa Eulalia De Riuprimer

Pueblo

Santa Eulalia de Riuprimer

Municipio

Santa Eulalia de Riuprimer / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1004

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Major, 30

Código postal

08505

Teléfono

93-8138000

Fax

93-8137077

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Santa Eulalia De Riuprimer

Web de Interés

Informaciò de Santa Eulàlia de Riuprimer

E-mail municipio

st.eulaliariu@diba.cat
 

Santa Eulàlia de Riuprimer és un petit poble de la comarca d’Osona que, d’una banda, queda protegit per la serralada de ponent i, de l’altra, s’obre a la Plana de Vic. Es troba a 6 km de Vic i a una alçada de 568 m. Té una superfície de 14 km2 i una població de 1.055 habitants. S'hi arriba per la carretera BV-4316.

Vista de Santa Eulalia de Riuprimer

El terme és essencialment muntanyós i poblat per espessos boscos i pasturatges, que ocupen bona part del territori. Hi transcorren dos cursos fluvials que formen part de la conca del riu Ter, el riu Mèder (també anomenat riera de Santa Eulàlia) i la riera de Muntanyola (també anomenada el rieral).

El nucli de cases més antic es centra a l’església parroquial quins orígens es remunten a l’any 899. Posteriorment l’edifici es va anar modificant i ampliant fins a tenir l’aspecte actual. La última restauració va consistir en la restauració del campanar i en la neteja de la coberta romànica, que estava amagada per sota de la coberta barroca.

Nucli de Santa Eulalia de Riuprimer

Nucli de Santa Eulalia de Riuprimer

Actualment són diverses les associacions i agrupacions que mantenen i promouen el lleure i les tradicions; destaquen, entre d'altres, una colla de cantaires, dedicada a la cançó catalana, les caramelles i els balls populars, un grup de teatre i l'Agrupació de Defensa Forestal de la Fontfreda, a més d'un club de futbol i una agrupació ciclista.

El poble de Santa Eulàlia té un reguitzell de fonts per a tots els gustos que han estat útils a la majoria de cases, la de més anomenada es LA FONT GRAN.
En aquesta font, s’hi celebra la famosa arrossada i audició de sardanes el dia de la tornaboda de la Festa Major d’estiu.

Al poble hi ha la Casa de Cultura, creada el 1984 i que disposa de teatre i biblioteca, i des del 1990, un casal d'avis; a més, per tal d'afavorir la pràctica de l'esport s'hi ha construït un camp de futbol, una piscina a l'aire lliure i una pista polisportiva. La festa major d'estiu se celebra el primer diumenge de setembre i el 10 de desembre és la festa major d'hivern.


El terme comprèn el poble de Santa Eulàlia de Riuprimer, com a única entitat de població, el qual es comunica amb Vic i les terres nord-orientals de la comarca del Bages mitjançant una carretera local, un trencall de la qual uneix la població amb Muntanyola(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua