BARCELONA

Datos del Pueblo

Santa Eulalia De Puig-Oriol

Pueblo

Cap Administratiu: Santa Eulalia de Puig-Oriol

Municipio

Lluçà / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

172

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer dels Rourets, s/n

Código postal

08514

Teléfono

93-8554062

Fax

93-8554042

Oficina Turismo

93-8554034

Web Oficial

Santa Eulalia De Puig-Oriol

Web de Interés

informacio de Santa Eulalia Puig-Oril, cap de municipi

E-mail municipio

telecentre.llusa@diba.es
 

El municipi de Lluçà

El municipi de Lluçà i Santa Eulalia de Puig-Oriol

El poble de Santa Eulàlia de Puig-oriol és el principal nucli del municipi, que es desenvolupà durant el segle XVIII seguint el camí ramader, mentre que Lluçà representa el nucli històric, on hi ha l’antiga canònica agustiniana de Santa Maria de Lluçà amb un petit i bonic claustre i un museu.

El poble de Santa Eulàlia de Puig-oriol es començà a formar a principi del segle XVIII en una carenada, a deu minuts de l'antiga parròquia, que es trobava a l'indret de l'actual cementiri

El nucli de població anà creixent al llarg del segle XVIII i principi del XIX fins a tenir unes 50 famílies a mitjan segle, quan fou decidida la construcció d'una nova església al poble (1855), erigida en parròquia independent de Lluçà el 1878. Hi ha l'ajuntament i és l'únic nucli de població aglomerada del terme.

A dins el nucli, és interessant passejar pel Carrer Major i observar les seves cases del segle XVIII, la Plaça, al voltant de l’Església , o l’Era.

Carrers Santa Eulàlia de Puig-oriol

Carrers Santa Eulàlia de Puig-oriol

A les afores de Santa Eulaliatrobem el cementiri on hi ha restes de la antiga església romànica. També podem visitar l’església de Sant Cristòfol de Borrassers del segle X i espais diversos com poden ser el Serrat de la Mare de Déu on després de caminar 3 minuts podem contemplar un magnífica vista del poble. També es pot anar a l’alzina bonica , on es pot berenar o fer la migdiada a l’ombra d’una alzina preciosa ( tal com indica el seu nom ), i als Rourets , bosc situat al costat mateix del poble i on podem passejar i observar els arbres i visitar la magnífica font de la Mosquera

La festa major d'hivern s'escau al mes de desembre i es fa en honor a santa Eulàlia.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua