BARCELONA

Datos del Pueblo

Salelles

Pueblo

Salelles

Municipio

Sant Salvador de Guadiola / Comarcas: Bages

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

263

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer de Dalt, 16

Código postal

08253

Teléfono

93-8358025

Fax

93-8358236

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Salelles

Web de Interés

Informació de Salelles

E-mail municipio

st.salvador@diba.cat
 

Sant Sadurní de Salelles és una petita parròquia rural, centre d’un antic territori autònom que entre l’any 1833 i 1840 es va fusionar amb la veïna demarcació de Sant Salvador de Guardiola.
Ocupa la part nord-est del municipi, i termeneja amb Rajadell, Manresa, Castellfollit del Boix i amb Sant Salvador de Guardiola amb tot el seu sector Sud i sud-oest.
Es troba en un terreny planer d’una alçada mitja de 290m., amb petits turons que passen de poc de 350 metres d’alçada.

Vista de Salelles

El barri centrat per l'església constitueix un petit conjunt extraordinàriament pintoresc i suggestiu, d'origen molt antic —segurament del segle X— però renovat en el curs del temps. El temple parroquial de Sant Sadurní de Salelles és essencialment una obra romànica del segle XI, modificada als segles XVI i XVII

El poble de Salelles produeix bons vins, producte d'un gran tradició vinícola que es va reforçar el 1926 amb la creació del Celler Cooperatiu que avui és un dels importants de la comarca. La producció de vi es veurà beneficiada per la recent concessió de la denominació d'origen Pla de Bages. S'ha de destacar igualment la zona industrial que ha crescut al peu de la carretera de Manresa on s'han implantat darrerament diverses indústries.(ftes y fotos ver links de la ficha)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua