BARCELONA

Datos del Pueblo

Rupit i Pruit

Pueblo

Rupit i Pruit

Municipio

Rupit i Pruit / Comarcas: Osona

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

329

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça major, 6

Código postal

08569

Teléfono

938522003

Fax

938522051

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Rupit i Pruit

Web de Interés

Rupit i Pruit per a gaudir-lo

E-mail municipio

rupit@diba.cat
   

 El Paisatge del Collsacabra ofereix un equilibri perfecte entre la grandiositat geològica i l'escala humana. En el seu centre hi trobem RUPIT, entre els cingles d'Aiats i la Garrotxa, a 845 metres d'altitud.

Vista de Rupit y su entorno natural


Aquest municipi es formà amb l'agregació de l'antic terme de Pruit a Rupit el 1978, tot i que a l'origen tots dos pertangueren a un mateix terme jurisdiccional, fins que en la divisió del marquesat de Rupit, a la fi del segle XVIII, formaren dues batllies

Un balcon pagès en Rupit

 

 

A visitar:
 

* Iglesia de Sant Joan de Fàbregues, de origen románico.
* Iglesia de Sant Llorenç Dosmunts, de origen románico.
* Iglesia de Sant Andreu de Pruit, de origen románico.
* Iglesia de Sant Joan de Fàbregues, de origen románico.
* Iglesia de Sant Miquel de Rupit, de origen románico.
* Santuario del Far.
* Núcleo medieval de Rupit, con casas antiguas y calles de piedra

 

 

 

Al nucli antic hi ha vells casals de pedra dels segles XVI al XVIII, molts dels quals amb data i els noms dels fundadors, amb bonics portals i entrades, finestres treballades, balconades de fusta i escuts, alguns reproduïts al Poble Espanyol de Montjuïc (Barcelona) pel seu tipisme.

Riera de Rupit


Destaca el pintoresc carrer del Fossar, acabat en la petita plaça de Cavallers, amb raconades i notables casals adossats al penyal del castell. A la part baixa el poble continua pel carrer de l'Església, que forma la plaça principal i una segona placeta amb la casa de la notaria o del Soler, amb un sol per escut. Una barana domina el fondal de la riera, creuada per un pont medieval. Hi ha un altre pont penjat, fet per un ferrer.

La pasarela basculante de Rupit

 El terme comprèn, a més de la vila de Rupit, cap administratiu, el llogaret de Pruit, l'antiga demarcació parroquial de Sant Joan de Fàbregues i un nombre important de masies. També inclou la parròquia de Sant Andreu de Pruit, amb la sufragània de Sant Llorenç Dosmunts, i la de Sant Miquel de Rupit, amb la seva antiga matriu de Sant Joan de Fàbregues, nom oficial del municipi de Rupit fins el 1959. (ftes ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua