BARCELONA

Datos del Pueblo

Ripollet

Pueblo

Ripollet

Municipio

Ripollet / Comarcas: Valles Occidental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

36255

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer de Balmes, 2

Código postal

08291

Teléfono

93-5046000

Fax

93-5808148

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ripollet

Web de Interés

El municipi de Ripollet

E-mail municipio

ripollet@ripollet.org
 

La vila de Ripollet (78 m d'altitud) és a l'esquerra del Ripoll. Forma un continu urbà amb els pobles de Cerdanyola (les dues poblacions són unides per un pont sobre el Ripoll) i de Montcada i Reixac. El nucli antic, format per edificis de planta baixa o de planta i pis, és centrat per la plaça de Can Clos, la casa de la vila,l'església parroquial i el popular carrer del Sol.

la principal artèria de la ciutat: la rambla de Sant Jordi, centre d'activitats socials i comercials, que els diumenges i festius es converteix en passeig de vianants. Al començament de la rambla hi ha el Centre Cultural, un modern edifici tot blanc inaugurat l'any 1995 i el Casal de Joves situat en una antiga torre. Al davant, el Centre Parroquial, un edifici d'estil noucentista

Ajuntament de Ripollet

L' església parroquialactual de Sant Esteve, que s'anomena basílica en un document del 986, és construïda damunt l'estructura romànica d'una església anterior que era, originàriament, de planta de creu llatina, però que sofrí diverses ampliacions i afegits d'altres èpoques.

La vila de Ripollet té una àmplia i diversa oferta d'actes i festes populars al llarg de tot l'any. Es conserva el tradicional ball de gitanes, tan popular a Catalunya, que va ser reprès el 1978 per Carnaval, i, també, les caramelles. Des del 1981 s'hi van incorporant personatges extrets d'Amades, i el 1987 ho fa el Drac. És celebrada també d'una manera notòria la festa de Sant Antoni Abat, la qual constitueix una reminiscència de l'antiga activitat agrícola(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua