BARCELONA

Datos del Pueblo

Riells Del Fai

Pueblo

Riells del Fai

Municipio

Bigues i Riells / Comarcas: Valles Oriental

Provincia

Barcelona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

782

 

Ayuntamiento

Dirección

Avinguda Prat de la Riba, 167

Código postal

08415

Teléfono

93-8656225

Fax

93-8656375

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Riells Del Fai

Web de Interés

Bigues i Riells

E-mail municipio

bigues@diba.cat
 

El sector de Riells del Fai i la seva vall és un altre notable centre residencial i d'estiueig, amb un sector de torres i xalets entorn de la població i dels seus barris i de la Font de la Pineda, al peu de la riera de Tenes. En aquest sector hi ha diverses urbanitzacions, entre d'altres, la Font de la Pedra, Can Castanyer, els Boscos de Riells i la Vall Blanca.

La parròquia tenia 12 famílies el 1553, 24 el 1824 i 48 el 1848. Hi ha un petit nucli de poblament entorn de l'església i un barri vers Vall-de-ros. Ha esdevingut lloc d'estiueig amb moltes torres i xalets.

Dintre la seva demarcació es troba el famós monestir de Sant Miquel del Fai, construït en una elevada cornisa de la cinglera o fall que li ha donat el nom, sota una balma per sobre de la qual es despenya amb una cascada espectacular el Rossinyol.

L'aigua és la responsable de les coves i de les curioses formacions rocoses del Fai, creant una simfonia de salts d'aigua i petits llacs.

La singularitat del paisatge de Sant Miquel del Fai

 

A l'angle de la cornisa del Fai hi ha la gran cascada, de la riera de Tenes, que s'aboca per un fall o caiguda de prop de tres-cents metres, en tres salts graonats.

El poble de Riells celebra la festa major per l'agost, el dia 7, en honor de sant Gaietà i, pel gener, el 22, la festa de Sant Vicenç.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua